Avatar uživatele
Bronzový

Hovězí přední- kdy změkne?

Už vařim hovězí přední dvě hodiny a pořád je tuhý. Kde soudruzi z NDR udělali chybu?
Doplňuji:
Nejdřív jsem ho orestovala s cibulí a česnekem, potom tam dala vodu a rajčata a papriku. Až změkne , tak to dam na špagety a sním.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

tak vař dál -je to ze starýho vola, ono změkne neboj/tlakáč by to jistil, bylo by to dřív/
Doplňuji:
takže skoro guláš tak ještě 1/2 hodinky vydrž a pochutnáš si

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Sice nevím,co mají soudruzi z NDR společného s hovězím,ale víc by mne zajímalo jak ho ty dvě hodiny vaříš,s jakými přísadami,a jaké bude jeho další použití.
Doplňuji:
No,tak to musí být pěkně starý "soudruh".:) A Hanulka 11 má pravdu.Může se dusit klidně i 3 hodiny.


Avatar uživatele
Zlatý

Tak přidej špetku jedlé sody a nebo lžičku koňaku.
P.S. Kdyby ta dlouhodobá tuhost byla na jiném fláku masa,by nebylo na škodu,že jo ?! :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Moje žena dává k tuhému masu do hrnce 3x zátku korkovou od vína omytou.Potom se to vyndá a opláchne,lze použít znovu. Pomáhá to,ale nevím jak je to možné.


Avatar uživatele
Bronzový

To orestování je správné,ale bez česneku a cibule.A nechat poměrně dlouho,aby to teplo proniklo co nejhlouběji.Když to budu dělat rovnou na cibuli,tak mohu orestovat jen lehce nebo tu cibuli spálím.Pak přendat na osmaženou cibuli s česnekem a přísadami, orestovat krátce a dusit a podlévat a dusit,nejlépe v kastrolu s vyššími a silnými stěnami.A kdo má litinový,je jednička. Nejlépe je dusit přikryté v troubě.Že dušení je poněkud odlišné od vaření zjistily už prababičky. Při vaření je maso celé ponořené ve vodě,která má cca kolem 90 stupňů.Při onom dušení je ponořena menší část a na větší zbytek působí teplo ze stěn použitého nádobí,které je vyšší než oněch 90. Obdobně by se měl dělat dobrý steak,zejména hovězí.Žádná teflonová pánvička,ale těžká a vysoká,aby teplo nepůsobilo jen z jednoho směru.


Avatar uživatele
Bronzový

Nevím kde soudruzi udělali chybu,mám dojem že to hovězí je pěkně,stary jestli je to soudruháma to snad né,kráva je stará,nevíte co vám nabízí za zboží.

Zdroj: žolík

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.