Avatar uživatele
Pokročilý

Hospodské kysané zelí, jak na něj?

Chtěla bych se zeptat jestli nemáte nějaký dobrý recepty na bílé kysané zelí k huse.. myslím takové to typické hospodksé sladko-kyselé:-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Dělám to jednoduše tak, že osmahnu cibulku, přidám kysané zelí i s lákem (nejlepší jsou Tuřany), kmín, sůl, případně cukr a dusím. Nazávěr zahustím bramborovým knedlílem v prášku, no a je to )) Po odstavení z plotny dochutím tekutým Magi kořením.
Ale nevím, jestli je to "hospodské" - v každém případě však dooost tobré )

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Když vařím v hospodě zelí,tento týden na hody asi 15 kilo,tak jej jednou propláchnu, překrájím,přidám vodu,sůl,trochu cukru a pokud chci bílé,tak bez kmínu.Uvařím - každé má jinou dobu.Odeberu vodu,přidám cibulku.A zase,pokud chci bílé,tak jen zasklovatělou, ta dozlatova barví.A někdy,pro lepší strávníky,dám cibulky osmahnout i trochu špeku či anglické slaniny a zahustím klaidou - mouka rozšlehaná ve vodě.
Ale jen trochu, záleží,jak to chci husté. Provařím ,dochutím a podávám.Ono stejně druhý den zhnědne.


Avatar uživatele
Zlatý

Co kuchař,to jiná příprava.A většinou,ta "moje" je nejlepší.Tak raději odkaz,tam si určitě vybereš.

http://recepty.vareni.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Tak jak píše barbakán, zelí je v podstatě vždy stejné, záleží na dochucení.


Avatar uživatele
Pokročilý

Vodu z kysaného zelí vymačkám do hrnku /nechám na dochucení/, zaliji vodou, přidám sůl a celý kmín. Vařím do měkka, přidám osmaženou cibulku na tuku nebo špeku, ne moc tmavou, zahušťuji nastrouhaným syrovým bramborem i s tou vodou, která při strouhání vznikne /na 1 pytlík 1 větší brambor/. Pokud chci zelí hustší, tak v trošičce vody rozpustím škrobovou moučku a zaliji. Dochutím vodou ze zelí. Normální mouku nepoužívám, protože je v zelí cítit a po přihřívání stejně pak zelí zase zřidne.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.