Hola, meine friends. Chtěla bych se zeptat: jak se anglicky řekne spisovná mluva??
Mám tip - standard speech, ale nějak se mi to nezdá. Přijde mi, že tam není důraz na "spisovná". Děkuji za všechny odpovědi. ;)
PS: jestli někoho mé oslovení urazilo, tak se Vám omlouvám. ;)
Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.
- Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou 0
- Následovat
- Nahlásit
- Před 287 dny
Diskuze: žádný příspěvek
Sdílet:
Nejlepší odpověď

"proper language". mluvit spisovně - "speak properly"
kolegy nabízené "standard English" taky není úplně mimo, oproti spisovné mluvě je to však cosi ještě vyššího.
Problém angličtiny je ovšem ten, že má takové mrtě nářečních a krajových výrazů a přízvuků, které jim přijdou naprosto normální, že občas ani neví, co "proper" ještě je a co už ne. Ostatně to občas nevíme ani v češtině - například kdo by mi věřil, že jsou spisovné brejle? A přesto jsou. Jen se akademickým kruhům to -ej- zkrátka nelíbí.
Zajímavá polemika na toto téma v odkazu - jen další důkaz toho, jak v tom mají sami hokej.
Zdroj: http://grammar.quickanddirtyti ps.com/proper-english-versus-s tandard-english.aspx
- Udělit odpovědi palec 6
- Nominace: 1
- Nahlásit
- Vložena před 287 dny
Další odpovědi:

S oslovením si nedělej starosti, tady procházejí daleko větší "ptákoviny".
Jinak slovník nabízí buď "standard" anebo "literary", ale optimální sousloví ve smyslu zaužívaného idiomu, by ti poradil jen místní expert a profipřekladatel quentos.
Vyčkej času, jako husa klasu, však on se ozve, to by mu profesionální prestiž nedovolila mlčet.
Doplňuji:
P.S. Poslal jsem mu odkaz do profilu.
- Udělit odpovědi palec 4
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 287 dny

King's speech ?
correct speech ?
-
Udělit odpovědi palec 1
Kdo udělil odpovědi palec? Lorrien
- Nominace: 0