Avatar uživatele
Zlatý

"Hodí" se zastřené vejce do frankfurtské polévky?

Povedla se mi báječná frankfurtská polévka a já bych ji chtěla ještě něčím vylepšit. Hodí se "hodit" do porce na talíři zastřené vejce nebo mám radši vajíčka uvařit natvrdo a pak jimi, nakrájenými na plátky, polévku ozdobit?
Co byste si vybrali vy? Díky:-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

to ne, to nedělej to bys už něměla frankrurtskou ničím ji nevylepšuj ani vejce vařené posyp petrželkou , když už musíš zdobit

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

proč vylepšovat něco co je báječné. Většinou se to tím "vylepšením" pokazí. A vajíčka se do ní nedávají.


Avatar uživatele
Bronzový

Já znám frankfurtskou jen s párkem.


Avatar uživatele
Bronzový

Frankfurtská polévka by měla být frankfurtská :) Sice se ve vaření meze nekladou, ale proč vylepšovat něco už tak dobrého ?! :) Přeji dobrou chuť.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele

anonym

Díky, v šunkaflakách je petržel, jednak jsem jí měla hodně, bude to (snad ) jíst
i dítě, tak pepř atd. jsem vyloučila . Sna to bude poživatelné. Křenovka je
ve výrobě, dělávám jí dobrou, ale ne z toho vývaru. Tak ten jsem nepoužila ani dnes. Jdu strouhat křen, díky za rady!

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

:-)

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Matthew: Díky:-)

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

OK - díky všem, vejce tam cpát nebudu:-)

Avatar uživatele

anonym

Já bych do takové polévky vejce nedávala. Řeším jiný kulinářský problém. Chci připravit křenovou omáčku a nevím, zda se dá použít vývar z uzeného masa.
Já vývar z uzeného nesnáším, ale nevařím omáčku pro sebe :)). Také mám připravené šunkofleky a nenašla jsem muškátový oříšek ani květ. Plánuji
zpestřit je sekanou ňaťovou petrželí. A mám čerstvý zázvor...Poraďte! Mám ho použít? A co ten vývar do smetanové křenovky?

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Jak dáš do šunkafelků tu petrželovou nať, budeš mít trochu (dost) velikonoční nádivku. Muškáty bych také nedávala, spíš čerstvě drcený pepř. Zázvor už vůbec ne, ten totálně chuť šunky přebije. Spíš bych rozšlehala vejce v troše smetany, promíchala s hotovými šunkafleky a zapekla.
Co se týká křenovky, dělala jsem ji s hovězím vývarem, nemusíš dávat nutně ten z uzeného. Ale jestli je někdo zvyklý, může se po tom "čmoudu" asi shánět.
Já ji dělám tak, že připravím smetanový bešamel (máslo, mouka - rozpustit, orestovat, zalít vývarem, provařit, zjemnit smetanou 30%. Dosolit a nakonec nastrouhat syrový křen - už nevařím, aby byla silná a měla říz.) Když to pak budeš podávat s dostatečně silně vyuzeným masem, bude to dokonce lepší - tak akorát, než kdyby se chutě dvojily. Takhle bude omáčka maso perfektně doplňovat.

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

do šunkofleků nedávám ani muškátový květ ani oříšek a jsou báječné tu nať tam dej
ale dělat křenovku z uzeného vývaru - tu bych nedělala - nepoužívám vývar z uzeného - to raděj udělej vývar z bujonu a pak rozřeď jím bešamel a nakonec dej smetamu

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Sevos: Ale jasně, že tam je kvalitní frankfurtský párek (my dáváme i kyselou okurku). Jde mi o to, jestli to to vejce vylepší.

Avatar uživatele

anonym

Damiáno, někdy více znamená méně. Souhlasím plně s Hanulkou. Dozdobíš-li polévku zelenou cibulkou nebo petrželkou, bude to úplně stačit. To zastřené vejce si nechej radši do husté česnečky, tam dělá s chutí polévky skutečné divy.

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

já mám zastřené vejce ráda do kulajdy a nebo koprovky

Avatar uživatele

anonym

Hanulko, tam automaticky patří. Zkus ale někdy pěkně hustou česnečku s vejcem. Taky mne to překvapilo a musím přiznat, že velice příjemně.

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

Ne, to už pak není česnečka - díky.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.