Avatar uživatele
Bronzový

Hemenex a jeho výroba - jak správně postupovat?

Jak správně postupovat?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Hemenex:
Klasický recept na výbornou snídani z vajíček se šunkou.
3 ks vajec
3 ks plátků šunky
červená paprika
pepř
sůl
olej
petrželka, rajče a okurek na zdobení
1. Teflonovou pánev postavíme na oheň a sporák nastavíme na co nejmenší teplotu
2. Trochu oleje kápneme na pánev a po celé pánvi rozložíme plátky šunky
3. Postupně opatrně naklepneme jednotlivá vajíčka a jedno po druhém vyklopíme na pánev tak, aby nám žloutek zůstal v celku (vajíčka umístíme rovnoměrně po celé pánvi)
4. Vše dle chuti osolíme, dochutíme špetkou červené papriky a špetkou pepře a pánev zakryjeme pokličkou
5. Na mírném ohni restujeme (dusíme) vajíčka do mírného zhoustnutí žloutků
6. Nakonec sundáme pánev z ohně a opatrně celou placku vyklopíme na talíř
7. Dozdobíme např. petrželkou, plátky rajčátek a okurek, ihned horké podáváme.

Doporučení:
Hlavně začátečníci se při přípravě vajíček, nebo pokrmů z vajíček dopouštějí některých zásadních chyb:
- je strašně důležité zvolit pánev s nepřilnavým povrchem
- vaječné pokrmy musíme připravovat na mírném ohni a ne zprudka, jinak se nám pokrmy připálí
- u Hemenexu je také důležité pánev přiklopit pokličkou, pak se nám celý pokrm dělá rovnoměrně a docílíme krásně uvařených žloutků, bez toho, aby se nám připalovala spodní část pokrmu.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Okopírovala jsem Vám recept. Já jsem dietář, proto tento pokrm nedělám.
Hemenex
Klasický recept na výbornou snídani z vajíček se šunkou.
3 ks vajec
3 ks plátků šunky
červená paprika
pepř
sůl
olej
petrželka, rajče a okurek na zdobení
1. Teflonovou pánev postavíme na oheň a sporák nastavíme na co nejmenší teplotu
2. Trochu oleje kápneme na pánev a po celé pánvi rozložíme plátky šunky
3. Postupně opatrně naklepneme jednotlivá vajíčka a jedno po druhém vyklopíme na pánev tak, aby nám žloutek zůstal v celku (vajíčka umístíme rovnoměrně po celé pánvi)
4. Vše dle chuti osolíme, dochutíme špetkou červené papriky a špetkou pepře a pánev zakryjeme pokličkou
5. Na mírném ohni restujeme (dusíme) vajíčka do mírného zhoustnutí žloutků
6. Nakonec sundáme pánev z ohně a opatrně celou placku vyklopíme na talíř
7. Dozdobíme např. petrželkou, plátky rajčátek a okurek, ihned horké podáváme.

Doporučení:
Hlavně začátečníci se při přípravě vajíček, nebo pokrmů z vajíček dopouštějí některých zásadních chyb:
- je strašně důležité zvolit pánev s nepřilnavým povrchem
- vaječné pokrmy musíme připravovat na mírném ohni a ne zprudka, jinak se nám pokrmy připálí
- u Hemenexu je také důležité pánev přiklopit pokličkou, pak se nám celý pokrm dělá rovnoměrně a docílíme krásně uvařených žloutků, bez toho, aby se nám připalovala spodní část pokrmu.

Rynku, byl jste o vteřinku rychlejší. Zrovna jsme oba vybrali stejný recept.

Zdroj: http://www.receptyonline.cz/re cept--hemenex--1190.html

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.