Avatar uživatele
9 řemesel

Hemenex a jeho výroba – jak správně postupovat?

Jak správně postupovat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, annas, rynek878, haluzka před 5093 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
rynek878

Hemenex:
Klasický recept na výbornou snídani z vajíček se šunkou.
3 ks vajec
3 ks plátků šunky
červená paprika
pepř
sůl
olej
petrželka, rajče a okurek na zdobení

  1. Teflonovou pánev postavíme na oheň a sporák nastavíme na co nejmenší teplotu
  2. Trochu oleje kápneme na pánev a po celé pánvi rozložíme plátky šunky
  3. Postupně opatrně naklepneme jednotlivá vajíčka a jedno po druhém vyklopíme na pánev tak, aby nám žloutek zůstal v celku (vajíčka umístíme rovnoměrně po celé pánvi)
  4. Vše dle chuti osolíme, dochutíme špetkou červené papriky a špetkou pepře a pánev zakryjeme pokličkou
  5. Na mírném ohni restujeme (dusíme) vajíčka do mírného zhoustnutí žloutků
  6. Nakonec sundáme pánev z ohně a opatrně celou placku vyklopíme na talíř
  7. Dozdobíme např. petrželkou, plátky rajčátek a okurek, ihned horké podáváme.

Doporučení:
Hlavně začátečníci se při přípravě vajíček, nebo pokrmů z vajíček dopouštějí některých zásadních chyb:

  • je strašně důležité zvolit pánev s nepřilnavým povrchem
  • vaječné pokrmy musíme připravovat na mírném ohni a ne zprudka, jinak se nám pokrmy připálí
  • u Hemenexu je také důležité pánev přiklopit pokličkou, pak se nám celý pokrm dělá rovnoměrně a docílíme krásně uvařených žloutků, bez toho, aby se nám připalovala spodní část pokrmu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Okopírovala jsem Vám recept. Já jsem dietář, proto tento pokrm nedělám.
Hemenex
Klasický recept na výbornou snídani z vajíček se šunkou.
3 ks vajec
3 ks plátků šunky
červená paprika
pepř
sůl
olej
petrželka, rajče a okurek na zdobení

  1. Teflonovou pánev postavíme na oheň a sporák nastavíme na co nejmenší teplotu
  2. Trochu oleje kápneme na pánev a po celé pánvi rozložíme plátky šunky
  3. Postupně opatrně naklepneme jednotlivá vajíčka a jedno po druhém vyklopíme na pánev tak, aby nám žloutek zůstal v celku (vajíčka umístíme rovnoměrně po celé pánvi)
  4. Vše dle chuti osolíme, dochutíme špetkou červené papriky a špetkou pepře a pánev zakryjeme pokličkou
  5. Na mírném ohni restujeme (dusíme) vajíčka do mírného zhoustnutí žloutků
  6. Nakonec sundáme pánev z ohně a opatrně celou placku vyklopíme na talíř
  7. Dozdobíme např. petrželkou, plátky rajčátek a okurek, ihned horké podáváme.

Doporučení:
Hlavně začátečníci se při přípravě vajíček, nebo pokrmů z vajíček dopouštějí některých zásadních chyb:

  • je strašně důležité zvolit pánev s nepřilnavým povrchem
  • vaječné pokrmy musíme připravovat na mírném ohni a ne zprudka, jinak se nám pokrmy připálí
  • u Hemenexu je také důležité pánev přiklopit pokličkou, pak se nám celý pokrm dělá rovnoměrně a docílíme krásně uvařených žloutků, bez toho, aby se nám připalovala spodní část pokrmu.

Rynku, byl jste o vteřinku rychlejší. Zrovna jsme oba vybrali stejný recept.

Zdroj: http://www.re­ceptyonline.cz/re­cept--hemenex--1190.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek