Dnes večer si plánuji udělat poprvé hemenex, dříve jsem si dělal
vajíčka se slaninou. A tak se ptám: Mám šunku smažit nebo jenom
prohřát? Popřípadě bych byl vděčný za vaše oblíbené varianty, které
si děláte.
Doplňuji:
Děkuji všem, jen dodám pro iceT a Damianu s těmi žloutky: Ať žije
salmonela.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4185 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tak já mám ráda spíš klasiku-šunku nebo slaninu (a nebo jakejkoliv
jinej salám)trochu prohřát,do toho rozklepnout pár vajec a nechat bílek
ztuhnout a žloutek hotový tak napůl,na odzdobu zelenou petržel nebo naťovou
cibulku,k tomu čerstvý chleba…hmmmm,vajíčka doma mám,chleba
taky,vlastně i ten salám,tak asi vím co budu mít k večeři,ale nevím kdo
bude dojídat tu houbovou omáčku.....
Doplňuji:
Ono stačí tu uzeninu jen prohřát,protože jak se budou potom na tom smažit
vajíčka,tak aby pak nebyla připečená.
Upravil/a: iceT
0 Nominace Nahlásit |
šunka musí být lehce opečená. Jinak je to stejné. Původní název tohoto jídla byl „ham and eggs“, tj. šunka s vejcemi
0 Nominace Nahlásit |
Pokud jde o klasický Ham&Eggs – já dělám kombinaci Pražské
šunky a pršutu, obojí lehce z obou stran opeču na másle a pak na to klepnu
tři vejce. Nemíchám! Bílky nechám srazit a žloutky musí zůstat tekuté.
Osolím jen trochu (hlavně pršut je už dost slaný) a posypu čerstvě
drcenou směsí barevných pepřů. Přendám na talíř a doladím ještě
troškou čerstvě nasekané petrželky a hotovo. K tomu mám ráda čerstvý
žitný nebo ječný chléb.
Doplňuji:
Aby to bylo jasnější – opeču to z jedné strany, otočím a klepnu ta
vejce, druhá strana se dosmaží již s těmi vajíčky. 🙂
Upravil/a: Damiana
0 Nominace Nahlásit |
Já osobně šunku přidávám zároveň s vajíčkama a jen ji promíchám a prohřeji.
Moje oblíbená varianta? Ono se tam dá narvat opravdu cokoli. Od kostiček houskového knedlíku přes brambory až po zeleninu (což u mě kolikrát připomíná lečo 😁 ), každopádně nejoblíbenější variantou jsou vajíčka s hojnou dávkou šunky, eidamu, ke konci přidávám trochu kečupu a hořčice (v poměru 1:1), po tom se můžu ujíst. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Na úplně totéž se už ptal 9 řemesel a obdržel 2 totožné odpovědi (kdo opisoval je patrné podle palců).
http://www.odpovedi.cz/otazky/hemenex-a-jeho-vyroba-jak-spravne-postupovat
http://www.odpovedi.cz/otazky/po-ceskych-hospodach-je-v-nabidce-hemendex-i-hemenex-co-z-toho-je-sunka-s-vejci-ham-and-eggs
Přiznám se, že mě občas chytne mlsná a umíchám si žloutek s cukrem- salmonela nesalmonela. A volská oka si dávám také často. Zatím vždy bez následků. Salmonelu jsem prodělala před dvaceti lety z mletého řízku, který jsem pojedla v jednéhospodě. Sešli jsme se ve špitálu i s tím kuchařem, který nás otrávil. Bylo nás celkem dvanáct postižených.
Žloutek s cukrem jsme si doma dělali,když jsme měli chuť na sladké a kamuflovali jsem to bolením v krku…hezky úplně do pěny,mmmmm mňamka to byla.....
Salmonelóza hovnóza......není nad to,když se ten vytečený žloutek stírá chlebíkem,a jím to tak vždycky a ještě jsem se nepotento.....
Salmonelóza hovnóza......není nad to,když se ten vytečený žloutek stírá chlebíkem,a jím to tak vždycky a ještě jsem se nepotento.....
Přesně tak. Stejně jako u vajíčka naměkko nebo u volského oka. Kdyby mi to někdo naservíroval vytuhlé,budu mít zažívací problém určitě – alespoň ze vzteku!:-)
Salmonelózu jsem kdysi dostala v restauraci paradoxně ze zeleninového salátu (bez zálivky!) – evidentně v kuchyni krájeli zeleninu a maso na stejném prkénku. Doma připravuji majonězu, tatarák i zmrzlinu. Vajíček od našich slepiček jsem se nikdy nebála – to by mi neudělaly! 🙂
Drap | 1675 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 623 | |
da ny | 573 | |
zjentek | 561 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |