Avatar uživatele
Bronzový

Hemenex...

Dnes večer si plánuji udělat poprvé hemenex, dříve jsem si dělal vajíčka se slaninou. A tak se ptám: Mám šunku smažit nebo jenom prohřát? Popřípadě bych byl vděčný za vaše oblíbené varianty, které si děláte.
Doplňuji:
Děkuji všem, jen dodám pro iceT a Damianu s těmi žloutky: Ať žije salmonela.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Tak já mám ráda spíš klasiku-šunku nebo slaninu (a nebo jakejkoliv jinej salám)trochu prohřát,do toho rozklepnout pár vajec a nechat bílek ztuhnout a žloutek hotový tak napůl,na odzdobu zelenou petržel nebo naťovou cibulku,k tomu čerstvý chleba....hmmmm,vajíčka doma mám,chleba taky,vlastně i ten salám,tak asi vím co budu mít k večeři,ale nevím kdo bude dojídat tu houbovou omáčku.....
Doplňuji:
Ono stačí tu uzeninu jen prohřát,protože jak se budou potom na tom smažit vajíčka,tak aby pak nebyla připečená.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

šunka musí být lehce opečená. Jinak je to stejné. Původní název tohoto jídla byl "ham and eggs", tj. šunka s vejcemi


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud jde o klasický Ham&Eggs - já dělám kombinaci Pražské šunky a pršutu, obojí lehce z obou stran opeču na másle a pak na to klepnu tři vejce. Nemíchám! Bílky nechám srazit a žloutky musí zůstat tekuté. Osolím jen trochu (hlavně pršut je už dost slaný) a posypu čerstvě drcenou směsí barevných pepřů. Přendám na talíř a doladím ještě troškou čerstvě nasekané petrželky a hotovo. K tomu mám ráda čerstvý žitný nebo ječný chléb.
Doplňuji:
Aby to bylo jasnější - opeču to z jedné strany, otočím a klepnu ta vejce, druhá strana se dosmaží již s těmi vajíčky. :-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Já osobně šunku přidávám zároveň s vajíčkama a jen ji promíchám a prohřeji.

Moje oblíbená varianta? Ono se tam dá narvat opravdu cokoli. Od kostiček houskového knedlíku přes brambory až po zeleninu (což u mě kolikrát připomíná lečo :-D ), každopádně nejoblíbenější variantou jsou vajíčka s hojnou dávkou šunky, eidamu, ke konci přidávám trochu kečupu a hořčice (v poměru 1:1), po tom se můžu ujíst. :-)

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele

anonym

Na úplně totéž se už ptal 9 řemesel a obdržel 2 totožné odpovědi (kdo opisoval je patrné podle palců).

http://www.odpovedi.cz/…
http://www.odpovedi.cz/…

Avatar uživatele

anonym

Přiznám se, že mě občas chytne mlsná a umíchám si žloutek s cukrem- salmonela nesalmonela. A volská oka si dávám také často. Zatím vždy bez následků. Salmonelu jsem prodělala před dvaceti lety z mletého řízku, který jsem pojedla v jednéhospodě. Sešli jsme se ve špitálu i s tím kuchařem, který nás otrávil. Bylo nás celkem dvanáct postižených.

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

Žloutek s cukrem jsme si doma dělali,když jsme měli chuť na sladké a kamuflovali jsem to bolením v krku....hezky úplně do pěny,mmmmm mňamka to byla.....

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Dvanáct rozhněvaných i s kuchařem? Určitě jste mu to dali "sežrat"!:-)

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

Salmonelóza hovnóza......není nad to,když se ten vytečený žloutek stírá chlebíkem,a jím to tak vždycky a ještě jsem se nepotento.....

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

Salmonelóza hovnóza......není nad to,když se ten vytečený žloutek stírá chlebíkem,a jím to tak vždycky a ještě jsem se nepotento.....

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Přesně tak. Stejně jako u vajíčka naměkko nebo u volského oka. Kdyby mi to někdo naservíroval vytuhlé,budu mít zažívací problém určitě - alespoň ze vzteku!:-)

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Salmonelózu jsem kdysi dostala v restauraci paradoxně ze zeleninového salátu (bez zálivky!) - evidentně v kuchyni krájeli zeleninu a maso na stejném prkénku. Doma připravuji majonězu, tatarák i zmrzlinu. Vajíček od našich slepiček jsem se nikdy nebála - to by mi neudělaly! :-)))

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.