Avatar uživatele
Zlatý

Existuje kyselina, kterou by voda podporovala v ještě silnějším leptání?

Například pokud bych si jí poleptal ruku a pak to opláchnul vodou, tak že by to mělo na tkáň ještě destruktivnější účinek?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Z principu je to nesmysl. Jde o Ph, voda naředí jak kyselinu, tak zásadu, čili v obojím případě to bude vždy dobré řešení se polít vodou.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

kyselinutěžko, voda ksyelinu vždy naředí.
Ale pokud zapálíš hořčík a budeš ho hasit vodou tak bude ještě víc hořet. Má vysou teplotu hoření a voda se rozkládá na vodík a kyslík.


Avatar uživatele
Stříbrný

No, zrovna leptání ruky asi není nejlepší příklad. Ale třeba kyselina chlorovodíková se nechá koupit tuším v koncentraci 33%. Používal jsem ji pro leptání plošňáků (měď). A v této koncentraci je na leptání pěkně naprd. Smrdí, ale neleptá. Musí se přidat trochu kysličníku (pořád neleptá) a trochu zředit vodou, pak ji to teprv jde.
Doplňuji:
Jo a na leptání masa jsou lepší zásady, než kyseliny. Jsme sestaveni převážně z kyselého materiálu.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 2736
Zlatý quentos 1320
Zlatý mosoj 1305
Zlatý Drap 964
Zlatý hanulka11 627
Zlatý led 605
Zlatý gecco 589
Zlatý marci1 538
Zlatý arygnoc 507
Zlatý Lamalam 487

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.