Avatar uživatele

Domácí pekárna

Prosim napiste jak to delate s tou pekarnou ja stale postaru i kdyz pekarnu mam.Diky

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Já mám pekárnu Eta 2149 Harmony. Recept jsem si vypočítala pomocí rovnic, přímé úměry a poměrů. To by mě fakt nenapadlo, jak se mi to jednou bude hodit. :-)

Recept je:
1 vejce a 1 žloutek = 70 ml
280 ml mléka (používám mléko, pak mi víc chutnají)
540 g polohrubé nebo hrubé mouky (polohrubá je lepší, líp to pak vzejde)
1 lžička soli
1 lžička cukru
3/4 balíčku sušených kvasnic (já dávám i celý, ale opravdu sušené. Z čerstvých to nejde, to mám vyzkoušený)
na kostičky nakrájený 1 tvrdý rohlík (ten je důležitý, vytáhne přebytečnou vlhkost).

Jakmile je těsto hotové, tak doporučuji moc ho nepropacovávat. Jenom rovnou vyklopit, rozdělit a trochu uválet. Jinak s těsto při vaření srazí. A taky je nechávám 20-30 minut trochu kynout na vále. Jsou potom lepší. Ale to je asi normální i u obyčejných knedlíků.

A pak vařím ve slané vodě 30 minut. Z každé strany 15 minut.

Z té pekárny nemají chybu.

Dá se tak udělat vlastně jakékoliv kynuté těsto. Třeba tam dělám těsto na koláče, buchty...

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.