Avatar uživatele
Zlatý

Dobrý den.Prosím,jsou vejce čerstvá nebo stará,když se po uvaření špatně loupou?

Dostali jsme domácí vejce.Po uvaření na tvrdo se mi špatně loupe skořápka.Kdysi jsem slyšela,že jestli se špatně loupou,jsou (a to si právě nepamatuju),stará nebo naopak čerstvá. Prosím jak to tedy je?
A po jaké době se vejce mohou konzumovat,když je dostanu v den,kdy je slepice snesla.Prý se takto čerstvá vejce nesmí hned jíst,až po nějaké době,nevíte kdy? Děkuju:-)
Doplňuji:
V dětství jsem jezdila na vesnici,mí rodiče a většina příbuzných odtamtud pochází a vzpoměla jsem si,jak babička říkala,že se čerstvá vejce nesmí ihned konzumovat.Ale přít se nechci,je možné,že pravdu neměli.Děkuju všem za odpovědi:-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Čerstvá vejse se špatné loupou. Nevím, četla jsem, že nejzdravějši jsou vejce, které se konzumují do 2 dnů po jejich snesení.

Jenže to přichází snad jen v úvahu u chovatelů slepic.
Doplňuji:
Oprava - vejce, která se ... čerstvá vejce...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Dobrý den, jsou to čerstvá vejce, která po uvaření se těžko loupou. Pokud nemáte starší tak stačí když při vaření čerstvích vajec přidáte trochu octa, nebo sůl, vejce jdou pak lépe loupat. Jinak, pokud budete mít čerstvá vejce tak se dají vařit po dvou dnech a půjdou krásně loupat. Čerstvá vejce můžete jíst klidně ten den kdy je slepice snese. :-)


Avatar uživatele
Zlatý

V životě jsem neslyšel,že by se čerstvě snesená vejce nesměla jíst.V jakém stavu je vejce poznáte snadno.Stačí napustit vodu do hrnce,a vejce do ní vložit.Ta,která se potopí,jsou čerstvá.Ta,která plavou,ale jsou ponořená,lze použít bez problémů.Stáří do 10 dnů.Ta,která plavou,já vyhazuji.A špatně jdou někdy loupat,jak vejce čerstvá,tak,i staší.Docela pomáhá,před vložením do vody,propíchnout obě špičky jehlou.


Avatar uživatele
Zlatý

Když jdou špatně loupat jsou čerstvá.Stačí na širší straně propíchnout a vložit do vody do které dáme trochu octa a uvaříme a necháme v té vodě vystydnout.tak by měli jít už dobře loupat.
Doplňuji:
Teď mě manželka řekla,že naklepnout na širším konci a do vajíčka fouknout po uvaření,že to také pomáhá.


Avatar uživatele
Pokročilý

Špatně se loupou vejce čerstvá, ta starší dvou dnů jdou loupat lépe i když ne vždy.
O tom, že by se nesměla čerstvě snesená vejce jíst jsem nikdy neslyšel a to jsme od babičky která měla velký chov slepic, pravidelně vejce dostávali. Protože jich bylo někdy mnohem víc než jsme snědli, tak se dávaly do sklenic a zalévaly nálevem. V zimě když slepice tolik nenesly přišly vejce vhod.


Avatar uživatele
Zlatý

bez problému je jezde hned v den snůšky ale jak píšete budou se po uvaření špatně loupat


Avatar uživatele
Stříbrný

čerstvá se špatně loupou, ale i když je koupím v obchodě, tak nejdou některá oloupat a o nich pochybuju, že jsou extra čerstvá...

já na vesnici vyrostla, stejně tak celá moje rodina - devět let jsem jedla vejce od domácích slepic, nehledě na to kdy ho snesly a žiju... takže bych nějakým řečem o tom že "nesmím" nevěřila.


Avatar uživatele
Stříbrný

Pokud se špatně loupou zkuste to ve vodní lázni.Po uvaření je dobré je schladit ve studené vodě.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.