Avatar uživatele
Pokročilý

Do kterého českého piva se přidávají nejkvalitnější kvasinky?

České pivo

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

e to určitě tajemství,uvádějí výrobci. - " používáme speciální vlastní kultury kvasinek" Snad nejdůležitější práci při výrobě piva, kvašení, vykonává armáda mikroskopických dělníků – kvasinek. Jejich "přežití" je tajemstvím.

Jedině obecná informace.
Pivovarské kvasnice
Pro piva českého typu je typická výroba tzv. spodním kvašením za použití kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae (carlsbergensis) , které mají dvě fáze. První ochlazená mladina na prodělává bouřlivé hlavní kvašení po relativně krátkou dobu (6 až 14 dní), při kterém teplota stoupne zpravidla nejvýše na 10°C, kdy oxid uhličitý volně odchází. Toto se děje v kvasných kádích na tzv. spilce (viz. dále Výroba piva). V druhé, delší fázi, zvané dokvašování se mladé pivo v uzavřených nádobách nasycuje za velmi nízké teploty vznikajícím oxidem uhličitým a chuťově dozrává.

Net

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

a na jejich kvalite moc zalezi.....
normalne se pouzivaji jen "velkotrzni"kvasinky, ale kvalitni piva--nevim jestli v Cechach vubec--maji vlastni "chov"kvasinek--znamo od bavorskych piv...
a jeste jak to poznat : velkotrzni obycejne chutnaji trochu spalenym plastikem....fuj tajbl...(no Petro ty se ale vyznas...)
Doplňuji:
ale do ktereho ?
to by mne taky zajimalo:)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.