Avatar uživatele
Registrovaný

Dělám prosím něco špatně, když mi řádně oloupaný chřest po uvaření trochu zhořkne?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Já jsem chřest ani nikdy nejedla ale už delší dobu ho chci zkusit..takže děkuji i já za recepty :)))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Avatar uživatele
Zlatý

posílám vám triky , které jsem si uložila a při vaření se jimi řídím a funguje to.

Vaření chřestu: bílý chřest

suroviny: bílý chřest, čerstvé máslo, sůl, bobkový list, celý černý pepř, patka žitného chleba, voda
postup: bílý chřest pečlivě oloupeme škrabkou a odkrojíme tvrdé konce.

Do vhodného kastrolu dáme vodu, celý černý pepř, bobkový list a ochutíme solí. Uvedeme do varu a stáhneme teplotu, vložíme máslo, patku chleba a oloupaný chřest. Necháme pomalu táhnout dokud chřest nebude měkký a poté ho vyndáme z várky. Pokud chřest nebudeme ihned podávat zachladíme ho ve vodě s ledem, nebo pod tekoucí studenou vodou, aby se již dále nedovařoval. Pokud chceme chřest podávat teplý zpravidla ho prohřejeme na troše másle s kapkou várky ve které se vařil a dochutíme solí a pepřem.

Chléb při vaření do sebe natáhne hořkost z chřestu. Takto připravenou várku na chřest můžeme používat několikrát, pouze je vždy potřeba vyměnit chléb za nový.

Rovněž je potřeba, aby se chřest ve várce nechal pouze táhnou pod bodem varu. Pokud budeme chřest vařit zprudka opět zhořkne.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.