Avatar uživatele
Pokročilý

Dává se do uvařených těstovin olej

mám strach,ptž. u nás v jídelně vaří hnusně a nejsem si jista esli ty těstoviny mám jíst.Viděla sem na vlastní oči jak do uvařenejch těstovin nalili půl sklenice (ty velký) oleje

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Myslím, že troška oleje do uvařených těstovin nemůže uškodit, ale spíše v domácnosti, pokud je chcete jíst i druhý den, nejsou pak slepené, já dávám trošku olivového. V jídelně nevidím důvod ho tam lít, když se sní ten den!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Setkal jsem se s tím. Je to proto, aby se těstoviny neslepily. Rozdíl byl , ale v tom, že ten olej se dával do vody, ve které se těstoviny vařily. Správně ti určitě odpoví nějaká profesionální kuchařka.


Avatar uživatele
Stříbrný

Není to úplně správné, Ital by to neudělal. Do kvalitních těstovin to ani není potřeba. Nicméně pokud hrozí, že by se těstoviny lepily, pak se proplachují studenou vodou a mohou se prolít olejem.
Ve školní jídelně by mě to ani moc nepřekvapilo - jednak se ani dnes ve školních jídelnách s tou kvalitou moc nemažou a pak bych se divila, kdyby Vám tam vyvařovaly nějaké prvotřídní těstoviny.


Avatar uživatele
Bronzový

Nejsem kuchařka, jenom ženská v domácnosti, a co jsem četla, tak se tam správně nedává. Rozhodně ne do hotových těstovin. Dává se jenom kapička do vody, aby se tolik nelepily. Pokud se ale uvaří správně do poloměka (al dente - pokud je to špatně napsané, tak se omlouvám), tak se tam olej ani dávat nemusí. Samozřejmě se musí ještě horké smíchat s omáčkou, jinak se slepí každé těstoviny. Ale v jídelnách je možné všechno.


Avatar uživatele
Zlatý

Ano dávám je tam aby se mi neslepily


Avatar uživatele
Bronzový

Olej se může dát jak do vody při vaření tak se může dát kapka už do uvařených.Italové těstoviny neproplachují vodou,ale olej používají.Těstoviny jsou právě díky oleji lahodnější.


Avatar uživatele
Zlatý

Troska oleje se dava do vrouci vody tesne pred tim,nez je tam vlozite k uvareni-je to z duvodu jak uz tady nekdo napsal-aby se nelepily.V zadnem pripade ne do hotovych testovin!Zrejme to tam daly,protoze je rozvarily.Abych rekl pravdu,tak testoviny z jidelny bych radsi vynechal a dal si chleba s maslem ;-)

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Registrovaný

editečka

cestoviny sa nelepia, keď do vody v ktorej ich varíte dáte trochu oleja. Půl skleničky je tak na 5-6 kg cestovín...hahaha

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.