Avatar uživatele
Registrovaný

Dá se zkyslá smetana (ke šlehání) ještě použít?

Chtěla jsem dělat nepečený dort z piškotů, koupila 2 balení 33% smetany, ale pak jsem na to zapomněla a šlehajda je asi 2 dny prošlá. Úplně zhoustla, konzistencí i chutí je jako normální zakysanka. Ještě nikdy se mi to nestalo, tak nevím co teď s tím :-)). Mám to vyhodit nebo by se to dalo na ten dort ještě použít? Případně znáte nějaké jiné využití-recept? Děkuji

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Snad se vám bode hodit něco z odpovědí:
http://www.odpovedi.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

čichnout k tomu, ono zkyslá nebo zkažená smetana se velice rychle pozná :) a samozřejmě zkontrolovat jestli se na hladině už nevyvinula nějaká komunita nechtěných tvorů v podobě plísně :)


Avatar uživatele

Tak to se mi ještě nestalo,mně,když zkysne,dá se jen vyhodit.No,ale píšete,že má chuť jak normální zakysanka.Zvláštní,tak pak ji využijte jako zakysanku.Do omáček,polévek,a na ten dort se dá použít také.(já ho ze zakysané smetany dělám běžně)


Avatar uživatele
Bronzový

Určitě do smetany zašlehat lžičku hladké mouky a šup s tím do svíčkové, kulajdy, koprovky, houbové om. atd.Mňam

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.