Avatar uživatele
Bronzový

Dá se ve fritovacím hrnci nahradit fritovací olej sádlem?

Pokud ne tak proč?
Doplňuji:
Salsa verde : co jsem hledal tak sádlo má ze všech používaných tuků v kulinářství nejvyšší tepelnou odolnost

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

sádlo nesnese tak vysokou teplotu jako olej.
Doplňuji:
v tom případě se podívej na sádlo do Wikipedie...je tam údaj o kouřovém bodu...olej ho má rozhodně až při vyšší teplotě (než sádlo)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

používala jsem starý smaltový hrnec
rozpustila 2 tuky Iva na nich jsem si
vyráběla domácí hranolky friťák jsem
neměla a byly krásný dozlatova propečené
a křupavé ☺
ale sádlo se vážně použít nedá ani v lednici
dlouho nevydrží není to ztužený tuk, jako Iva
a na ní se dá smažit dlouhodobě a uchovávat
se dá taky..
Doplňuji:
GM,
já jsem nikdy domácí sádlo neměla
ani nejedla, tak to nemůžu posoudit..


Avatar uživatele
Zlatý

Tipnul bych si, že se sádlo bude ve fritéze připalovat.

Pokud se jedná o starší fritézu a nemá vysloveně v popisu možnost náplně - olej, sádlo... je vhodné používat jen ten olej.


Avatar uživatele
Bronzový

Do friťáku dávám jedině sádlo, samozřejmě kvalitní, domácí. Hranolky i ostatní jídla jsou mnohem chutnější. Oleje jsou humus a největší hnus je ztužený pokrmový tuk.
ad.Briketka: že sádlo nevydrží v lednici? Uchováváme v konvích povázaných papírem v chladné místnosti od zabíjačky k zabíjačce a je pořád jako čerstvé. Vydrží déle než rok v pohodě až do nového.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.