Avatar uživatele
Bronzový

Co znamená v jídelníčku : dlouze tažený?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Při malé teplotě a dlouho.
Vývar, pečení masa ap.
Doplňuji:
Vývar z masa či kostí je tímto způsobem 'silnější' a chutnější, pečené maso měkčí a šťavnatější.
Zkušenost

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Táhnout u vaření = pomalu, tedy dlouho vařit.

Je to dlouhé a pomalé vaření např. různých vývarů s masem na polévku, na omáčku.
------
Postup
Když začne voda s masem vřít, stáhne se plamen Vývar by neměl silně bublat, jen sem tam by se líně měla převalit bublina a lehce rozvířit hladinu. Profíci tomu říkají, že se vývar "táhne". Bubláním se navíc vývar více zakaluje.
Vývar můžete vařit i hodin šest, ale pro domácí potřebu stačí dvouhodinové probublávání. Občas se u hrnce zastavte, seberte z okrajů hnědou pěnu (hodí se malý cedníček nebo děrovaná naběračka), případně dolijte studenou vodu.

Návod na taženou polévku najdete v odkazu.

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Buď dlouze vařený vývar z kostí a masa, nebo dlouze tažené ( dlouho válené ) těsto na závin.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.