Avatar uživatele
Bronzový

Co udělat s masem v pekáči, odklopit/vyndat?

Jakmile je maso upečené v troubě (je uzavřené v plechovém pekáči. Je lepší vyndat a nechat přiklopené, vyndat a odklopit a nebo nechat v troubě přiklopené, pokud se ještě nebude jíst ?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Jak kdy a jak které maso (myslím stav ´upečenosti´) a za jak dlouho ho hodláš jíst...
Pokud máš na povrchu upečenu křupavou kůrčičku, je lepší je odklopit, jinak krusta změkne - ale odklopené maso osychá.
Pokud vyndáš pekáč z trouby, bude obsah rychleji chladnout, zejména, pokud jej odklopíš.
Pokud necháš pekáč v horké troubě, bude se obsah i nadále péct.
Prostě - co a jak udělat závisí na dalších okolnostech, obecná rada neexistuje, (vy)zkoušej to.
___
Já třeba peču guláš - cca 90 minut na 200°C, pak vypnu troubu a nechám pár hodin ´dojít´. Ale pokud dělám grilovaná žebra, je vhodné je vyndat (a sníst) hned, jinak krusta na povrchu ´zmizí´.

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.