Avatar uživatele
Pokročilý

Co si představit pod pojmem "vaječná melanž" ?

Tento výraz jsem nedávno našel na obale jednoho pekařského výrobku (vánočka)- v sekci "Složení". Zajímá mne, zda tato složka vznikla na př. přimixováním něčeho dalšího do vajec- ale stále je tato 'melanž' na bázi skutečných vajec (tedy aby výrobce ušetřil), nebo jde o nějakou zcela syntetickou náhražku, která skutečná vejce viděla tak maximálně "z rychlíku" a slůvko 'vaječná' tam výrobce vsunul jen proto, aby ve spotřebiteli vyvolal alespoň pocit, že tam přece jen něco vaječného je...?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Vaječná melanž jsou normální vejce (bez skořápek), která jsou kvůli trvanlivosti a snadnosti skladování či transportu pasterizovaná (pokud jde o tekutou melanž) a nebo usušená a poté pasterizovaná (melanž ´práškové´ konzistence).

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.