Avatar uživatele
wendyX

Co si představit pod pojmem „vaječná melanž“ ?

Tento výraz jsem nedávno našel na obale jednoho pekařského výrobku (vánočka)- v sekci „Složení“. Zajímá mne, zda tato složka vznikla na př. přimixováním něčeho dalšího do vajec- ale stále je tato ‚melanž‘ na bázi skutečných vajec (tedy aby výrobce ušetřil), nebo jde o nějakou zcela syntetickou náhražku, která skutečná vejce viděla tak maximálně „z rychlíku“ a slůvko ‚vaječná‘ tam výrobce vsunul jen proto, aby ve spotřebiteli vyvolal alespoň pocit, že tam přece jen něco vaječného je…?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3463 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Vaječná melanž jsou normální vejce (bez skořápek), která jsou kvůli trvanlivosti a snadnosti skladování či transportu pasterizovaná (pokud jde o tekutou melanž) a nebo usušená a poté pasterizovaná (melanž ´práškové´ konzistence).

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek