Avatar uživatele
Registrovaný

Co s tvrdou klobásou?

Teta mi dala madarské klobásy,visely ji ve spíži no aspon tři roky.No,nevypadají špatně,ale co s nimi? Kousat se nedají,krájet snad jen motorovou pilo a tu nemám :-( a tak nevím..Jsou jedlé,dají se nějak upravit,vařit nebo něco podobného?poradte..

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Mám vyzkoušenou metodu.Jednu klobásu,dám,na napařovač knedlíků.Nechám,v páře,cca 10 minut.Po rozkrojení,je zkažená,cítit,kysele,a většinou "pění".Pokud,je v pořádku,voní,a klidně,ji sním.Už,jsem jedl,starší klobásy,a žiju. :-))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

No tak to ti závidím, pokud mají barvu i vůni, neboj se je uvařit a teplé sníst.
Jinak ostrým nožem nebo kráječem syrové na tenké plátky-tak bych je zbaštil já! :-D


Avatar uživatele
Zlatý

Zřejmě za ty roky tak vyschly- veškerý tuk který je zjemňuje je pryč-já bych je osobně nejedla ,ani nijak k jídlu nezpracovávala


Avatar uživatele

Asi bych zkusil recept od toma, vypadá to slibně a hned se pozná poživatelnost.
Pak už mne napadá jen sekyrkou naštípat na žrádlo pro psy, ti dokáží rozdrtit i kosti, takže tohle by byla jen taková ňamka.


Avatar uživatele
Bronzový

jsou jedlé tak akorát jak má správná maďarská klobása,to se nemusí ani vařit nakrájet na tenké plátky a přejí dobrou chuť.

Zdroj: žolík


Avatar uživatele
Pokročilý

3 roky ? no tak to už bych taky neriskoval... :)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.