Avatar uživatele
Pokročilý

Co s přesoleným uzeným z vlastního uzáku?

Jedná se o uzený bůček, který se podařilo při nakládaní do laku přesolit.
Prosíl bych jiný postup, než převařit ve vodě, kdy ono maso ztrácí chuť.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

nemám žádné zkušenosti,
ale tady radí namočit maso
do mléka..
http://forum.iphone.cz/…
Doplňuji:
když je ho málo dá se
použít do těchto jídel :)

http://www.prima-recepty.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

A co přidávat do nějakého jiného jídla a to nesolit ? Namátkou : karbanátky či mletý řízek , pomazánky a tak podobně.


Avatar uživatele
Zlatý

Nemám to vyzkoušené, ale namočit tak na 1/2 hod. do mléka.
http://tipy.vareni.cz/…


Avatar uživatele

Při představě, kolik soli maso vstřebá hned při nasolení, se mi zdá, že jsi bůček zkoušel (chutnal) teplý, kdy chutě jsou trochu odlišné než po jeho vychladnutí. Nepanikař.
Důležité je, k jakému účelu hodláš bůček dále používat. Pokud ho chceš jíst samostatně k pečivu, tak to vyřeší krájení na tenčí plátky. Na zálivku na salát, pod smažená vejce a do všech jídel ho můžeš používat bez nejmenších problémů a bez dalšího "odsolování". Kdybys ho chtěl zavařovat, tak také nebudeš mít žádný problém navíc.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.