Avatar uživatele
Putin

Co říkáte na téměř syrové maso?

Zdravé?
Doplňuji:
Myslím třeba tatarák, nebo podobně :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Putin

Zajímavá 0 před 3409 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Netuším co je téměř syrové, ale uplně syrové je v mnoha podobách přímo skvělé

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Zdravé není. A co paraziti ?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pusinka50

Netuším, co je téměř syrové maso. Ale syrové maso nejím, ani červené, ani bílé, ani rybí. Obsahuje v sobě larvy různých červíků a červů. Larvy jsou nebezpečné, nevím, jestli všechny, ale některé jejich tvary mohou klidně provrtat střevo či způsobit velký problém v žaludku. Např. losos má larev červů v 1 kg masa průměrně asi 6, jeden druh tresky průměrně dokonce 40 ks v 1 kg.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Zdravé…
A výborné…
A klidně i úplně syrové.
Doplňuji:
K Doplnění:

Tatarák, carpaccio, steaky raw či rare – ale klidně i sushi, zavináče nebo slanečky – to všechno jsou dobroty… Syrové.
😉

Upravil/a: gecco

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
NelieM

hmmm, takovej tatarák nebo biftek medium rare :)))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Dělám li sekanou, klobásky, jelita (syrová krev) a další, vždy ochutnávám a jak vidno jsem ještě mezi živími a bez dalších zdravotních problému, ale za přepokladu, že maso(krev) je čerstvé.
Co se pralidi najedli masa a to nevěděli o hygieně zblo!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hykam

Neřeším zdravé/nezdravé ale dobré a nedobré.
V případě tataráku výborné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pepa25

Fuj
Doplňuji:
Odpůrce syrového masa jsem z jednoduchého důvodu: lidé maso tepelně upravují (pokud je to jen trochu možné) už několik tisíc let. I při domácí zabijačce, jak mnozí víte, se všechno masu, vnitřnosti atd. uvaří nebo jinak tepelně upraví. Např. tatarák je ale vymoženost až 20. století. Že se jedná o jídlo nezdravé není pochyb, jestli to za to riziko stojí, neumím posoudit, protože tataráky prostě nejím.

Upravil/a: Pepa25

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Je to hnus

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivo111

Třicet let jsem chodil v zimě po zabijačkách a chystal směs do klobás.Při té příležitosti jsem chutnal…takže za zimu cca 10 kg syrového.jsem tu a v padesáti jsem ještě neměl jedinnou pracovní neschopnost.A co asi jedl člověk neandrtálský??

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Říkám – ať je zdravé nebo ne, chutná – třeba sushi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
f44

Je dobré,
a parazitů se nebojím, ti skončili.

Zdroj: http://zpravy­.idnes.cz/det­sti-vojaci-z-moravske-trebove-d47-/domaci.aspx?c=A130405­_114603_domaci_jw

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Nezdravé, nebezpečné -
ale někdy"kurňa" dobré 😁 (tataráček),
biftek a spol. však mám raději propečený,

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek