Avatar uživatele
Bronzový

Co říkáte na téměř syrové maso?

Zdravé?
Doplňuji:
Myslím třeba tatarák, nebo podobně :)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Netuším co je téměř syrové, ale uplně syrové je v mnoha podobách přímo skvělé

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Zdravé není. A co paraziti ?


Avatar uživatele
Stříbrný

Netuším, co je téměř syrové maso. Ale syrové maso nejím, ani červené, ani bílé, ani rybí. Obsahuje v sobě larvy různých červíků a červů. Larvy jsou nebezpečné, nevím, jestli všechny, ale některé jejich tvary mohou klidně provrtat střevo či způsobit velký problém v žaludku. Např. losos má larev červů v 1 kg masa průměrně asi 6, jeden druh tresky průměrně dokonce 40 ks v 1 kg.


Avatar uživatele
Zlatý

Zdravé...
A výborné...
A klidně i úplně syrové.
Doplňuji:
K Doplnění:

Tatarák, carpaccio, steaky raw či rare - ale klidně i sushi, zavináče nebo slanečky - to všechno jsou dobroty... Syrové.
;-)


Avatar uživatele
Pokročilý

hmmm, takovej tatarák nebo biftek medium rare :)))


Avatar uživatele
Zlatý

Dělám li sekanou, klobásky, jelita (syrová krev) a další, vždy ochutnávám a jak vidno jsem ještě mezi živími a bez dalších zdravotních problému, ale za přepokladu, že maso(krev) je čerstvé.
Co se pralidi najedli masa a to nevěděli o hygieně zblo!


Avatar uživatele
Stříbrný

Neřeším zdravé/nezdravé ale dobré a nedobré.
V případě tataráku výborné.


Avatar uživatele
Bronzový

Fuj
Doplňuji:
Odpůrce syrového masa jsem z jednoduchého důvodu: lidé maso tepelně upravují (pokud je to jen trochu možné) už několik tisíc let. I při domácí zabijačce, jak mnozí víte, se všechno masu, vnitřnosti atd. uvaří nebo jinak tepelně upraví. Např. tatarák je ale vymoženost až 20. století. Že se jedná o jídlo nezdravé není pochyb, jestli to za to riziko stojí, neumím posoudit, protože tataráky prostě nejím.


Avatar uživatele
Stříbrný

Je to hnus


Avatar uživatele
Pokročilý

Třicet let jsem chodil v zimě po zabijačkách a chystal směs do klobás.Při té příležitosti jsem chutnal....takže za zimu cca 10 kg syrového.jsem tu a v padesáti jsem ještě neměl jedinnou pracovní neschopnost.A co asi jedl člověk neandrtálský??


Avatar uživatele
Pokročilý

Říkám - ať je zdravé nebo ne, chutná - třeba sushi.


Avatar uživatele
Registrovaný

Avatar uživatele
Bronzový

Nezdravé, nebezpečné -
ale někdy"kurňa" dobré :-D (tataráček),
biftek a spol. však mám raději propečený,

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.