Avatar uživatele
Bronzový

Co mají Pohlreich a Paulus proti smaženmu sýru?

Je v tom fakt, že to není ze Západu, a tak je nutné to potupit a poplivat, nebo i něco jiného?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Ono to ve skutečnosti je původně recept ze "západu", jen se ho zmocnili tvořiví, kreativní
a škudliví hospodští kuchaři (dnešní Babici a Hrušky) a upravili k nepoznání směrem ke dnu od původního pokrmu.

A úplně nejhorší varianta je to, co se už jako "smažák" kupuje v supermarketech
k dosmažení doma.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Souhlas s mowla...Jinak já osobně smažený sýr nejím.Když už si ho udělám tak to musí být ze sýru a ne "sýru".Řikejte si každý co chcete ale já prostě eidam do huby nevemu.Zkuste si udělat smažák třeba z masdamu,ementálu či jiného vám oblíbeného.Já zkoušel naposledy udělat z Gran Moravia a byl to neskutečný zážitek.Kvalitní sýr se dá jíst bez příloh.Eidam jaký znáte 30% se nedá žrát ani s přílohou


Avatar uživatele

Proti smaženému sýru snad ani nic...
;-)
Ale proti ´zvyku´ některých českých kuchařů
- nacpat sýr ke všemu možnému, i když se tím ´znehodnotí´ hlavní surovina (maso)
- nacpat všude ten nejlevnější druh sýra (např. eidam namísto parmezánu)
Nemyslím, že důvodem je "to není ze Západu, a tak je nutné to potupit a poplivat", ale to, že jde o kulinářské barbarství.


Avatar uživatele
Zlatý

o Paulusovi tohle nevím,ale Pohlreich smažák nesnáší.On ale taky nesnáší banán v jakékoliv podobě... Myslím že smažák z eidamu nicmoc,to je fakt(eidam jako takový je celkem perverzní napodobenina sýru.Ale dá se udělat samozřejmě i z jiného sýru.Jinak cpát všude eidam -na maso-atd at už strohaný nebo plátky je opravdu úchylka.
Doplňuji:
předsmažený smažák jako polotovar -no dejme tomu,ale hustý je,že si tohle kolikrát nechávaj zavážet i kuchaři do restaurací z gastrovelkoobchodu..


Avatar uživatele
Zlatý

Pořady o vaření sleduji a pokud vím, tak oběma protagonistům vadí pouze to, že se tato česká klasika nabízí třeba v 'italské kuchyni', poněvadž tam jednoduše nepatří.


Avatar uživatele
Zlatý

Opravdu není ze západu? Co třeba fromage frit.


Avatar uživatele
Stříbrný

A kdo říká, že smažený sýr není ze západu?

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.