Avatar uživatele
jakub123

Co je zač pěna produkovaná při vaření kuřete?

Při vaření kuřecího masa se vždy usadí na povrchu hustá bílá pěna. Mohlo by se jednat o bílkoviny?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Katusa před 4210 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

An jedná se o bílkoviny, které se vysrážejí. Tento jev lze pozorovat u všech druhů masa.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Ano, je to sražená bílkovina, děje se tak u vaření každého masa (pochopitelně je pak jiné barvy). Měla by se sbírat, protože jinak zakalí vývar a ten se také rychleji kazí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Bublinnka

Jak již bylo řečeno, jedná se o bílkovinu.
Právě jím kuřecí polévku :)
Jakub 123 taky bude dnes k obědu? :))

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
klapalfr

Jako bych se viděl, když jsem dělal svůj první vývar. Měl jsem tenkrát nový litinový hrnec z https://mlsnyh­rnec.cz/litino­vy-hrnec-proc-ho-chtit a říkal jsem si, co je to za krám, že to tak pění. Až pak mi došlo, že je to vysrážená bílkovina a patří to k tomu. Teď jsem naopak rád, že se tam pěna dělá, protože to je známka zdravého masa a dobrého chovu. .) Jen je samozřejmě trochu opruz to sbírat. :)

před 1063 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek