Avatar uživatele
Bronzový

Co je v potravinách více škodlivé, řepný cukr nebo škroby?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Je třeba vědět, že není cukr jako cukr. Cukrů je vícero druhů a jejich působení na tělo je rozdílné.
Jsou:

1. cukry jednoduché (monosacharidy) - ovocné - vstřebávají se rychle.

2. cukry dvojité (disacharidy) - řepný cukr. Vyprovokuje činnost slinivky, ta vylučuje víc inzulínu. To vede pak vede ke zvyšování dávek cukru.

3. cukry složité (polysachardy - např. škrob, vláknina. Ze škrobu vzniká přírodní cukr, který se vstřebává asi 6 hodin a je zdrojem energie.

Takže škodlivější je řepný cukr.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Působením trávení se škroby rozkládají na cukry škodlivé není ani jedno ani druhé jsou to nositele energie .Naše tělo je takový skrblík přebytek nespotřebované energie si schovává na zlé časy do tukových zásob a jejich velké množství už škodlivé je.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1609
Zlatý mosoj 1495
Zlatý marci1 1282
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 715
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 566
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.