Avatar uživatele
salsa verde

Co je v potravinách více škodlivé, řepný cukr nebo škroby?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 4948 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Je třeba vědět, že není cukr jako cukr. Cukrů je vícero druhů a jejich působení na tělo je rozdílné.
Jsou:

  1. cukry jednoduché (monosacharidy) – ovocné – vstřebávají se rychle.
  2. cukry dvojité (disacharidy) – řepný cukr. Vyprovokuje činnost slinivky, ta vylučuje víc inzulínu. To vede pak vede ke zvyšování dávek cukru.
  3. cukry složité (polysachardy – např. škrob, vláknina. Ze škrobu vzniká přírodní cukr, který se vstřebává asi 6 hodin a je zdrojem energie.

Takže škodlivější je řepný cukr.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

Působením trávení se škroby rozkládají na cukry škodlivé není ani jedno ani druhé jsou to nositele energie .Naše tělo je takový skrblík přebytek nespotřebované energie si schovává na zlé časy do tukových zásob a jejich velké množství už škodlivé je.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek