Avatar uživatele

Co je v oleji, to se nezkazí. Tak mluví příručky kuchařek. Znáte jaké potraviny jdou "naložit" do oleje?

Které by to byly aby vydržely přes týden na cestách? Například maso může být ve sklenici zalito sádlem ve sklenici.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Kolegové napsali hodně potravin,ale já mám jednu připomínku.Olej není všemocný ,zejména pokud se nakládá syrové maso.To se musí pořádně umýt a osušit.Hlavně v dnešní době,kdy se do něho přidává "zkřehčující přísada". Ona je to obyčejná voda,aby to víc vážilo.Ale jak vyznívá z otázky "přes týden na cestách".Téměř všechny způsoby nakládání do oleje předpokládají uchovávání v chladu,protože i olej v teple žlukne,zejména ta chemie z Kaufu-tu poznáte snadno.Když má psáno,že na 100 gramů oleje je jen 90 gramů tuku,pak to kytku ani nevidělo.A naložení do oleje je na cesty trochu nepraktické.Je proto lepší ono zalití sádlem a nebo jednoduché konzervování teplem.Na to je řada způsobů,např. http://babca.blog.cz/… hotovky na krátkou dobu postačuje:vyvařit sklenici a víčko,nejlépe šroubovací, naplnit sklenici až po okraj, aby nezbyl žádný vzduch.Hned uzavřít a otočit víčkem dolů a nechat vychladnout.Kdo nemá zkušenost,může si tohle jednoduše nacvičit,popř. ještě sterilizovat.Pak si můžeme vzít na cestu jakékoliv jídlo.

Zdroj: http://babca.blog.cz/0806/tepe lna-sterilizace

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Nakládaný hermelín... lahoda. Akorát posledně, když jsem ho dělal, mi kousíček vykoukl nad olej a zplesnivěl, tak jsem to musel vyhodit celé, takže bacha na to.

Zdroj: http://www.labuznik.com/recipe .php?ID=26178


Avatar uživatele
Zlatý

utopenci, lilek, fazole, paprika, telecí, vepřové a hovězí maso, ovčí a kozí sýr, tvarůžky, hermelín, filety a ryby, houby, česnek, feferonky mňam a rajčata..
určitě je víc potravin, kupovala jsem si domácí paštiku, ale ta nebyla naložená v oleji a škvarky mňam..


Avatar uživatele

K tomu všemu, co je tu uvedeno, přidávám, že v oleji nejlépe uskladníte domácí klobásu (a zřejmě i jiné uzeniny). Srovnané v kameninovém hrnci a zalité olejem vydržely klidně i půl roku. Déle se to nikdy nepodařilo, protože se do té doby určitě snědly. Byly ještě chutnější než čerstvě vyuzené.


Avatar uživatele
Zlatý

Určitě také papriky, rajčata, houby.
A ten hermelín dělám,. Je fakt skvělý. Hermelín se zeleným pepřen a nakrájená cibulka - do oleje. Super i na oslavy :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Maso určitě, také zelenina a našlo by se toho asi i více.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.