Používám výluh při přípravě bylinkových čajů. Bylina se přelije
vlažnou vodou a nechá se vyluhovat při pokojové teplotě stanovenou dobu,
pohybující se v rozmezí od třiceti minut do několika hodin. Pak se výluh
scedí a užívá podle předpisu.
Dále se výluh používá při přípravě čaje nálevem, kdy se rozdrcená
bylina přeleje předepsaným nožstvím vařící vody, přikryje se a ponechá
vyluhovat (10 – 45 minut). Pak se výluh zcedí a užívá.
Odvar – jemně řezaná nebo rozdrcená bylina se přelije sudenou nebo
horkou vodou a vaří stanovenou dobu. Během varu má být nádoba přikrytá a
odpoařená voda se dolévá. Někdy se směs bylin a vody přivede do varu, pak
se odstaví a nechá stanovenou dobu vyluhovat. Odvar se scedí a užívá.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek