Avatar uživatele
Registrovaný

Co je to káva Arabica?

Co znamená když je na kávě napsáno 100% arabica?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Káva ARABICA PURE 100% zrno

Speciálně komponovaná italská směs několika ARABIC. Všechna zrna jsou pražená zvlášť a poté míchaná. To proto, že každé zrno je praženo do jiného stupně pro dosažení požadované chuti a větší komplexnosti. Káva je bez známek hořkosti či kyselosti, zato s určitou sladkostí s nádechem holandského kakaa a lískového oříšku a to vše v sametovém těle pokryté hutnou pěnou. Sladkost zde přichází z brazilské kávy CERRADO DULCE, která je kávovým zlatem v espresso světě.
Tato směs vybraných Arabic je komponována tak, aby potěšila všechny opravdové kávové gurmány.

Káva se přiváží jako zelená a praží se až v České republice, aby byla
zaručena její čerstvost.

Po upražení je káva míchána do třech směsí – Arabica, Extra Crema
a Espresso, dle poměru kávy typu arabica a robusta. Potom je káva
balena do speciálních třívrstvých sáčků s jednocestným ventilkem,
který zabraňuje zvětrávání kávy. Každý sáček je opatřen popisem
kávy a datem jejího pražení.

Zdroj: http://www.kava-prodej.cz/kava -detail.asp?cid=46

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Musim oponovat.
To,ze udaj na obalu -100% arabica jeste neznamena ze se jedna o vynikajici kavu.Je kvalitni draha arabica z Afriky a je "ostatni"levna arabica z Ameriky,ktera je mnohem drsnejsi a neni tak chutove dobra,hladka na patre,ma tzv.drevitou chut.A ty nejlepsi italske směsi "znacky" se neskladaji jen z arabicy,ale i z robusty,napr 80/20 , 75/25 % atd. nejkvalitnejsi zrna arabicy jsou vetsinou z Keni,ale kazdym rokem se kvalita trosicku lisi s ohledem na pocasi atd.


Avatar uživatele
Zlatý

V podstatě jsou 3 hlavní typy kávy. Arabica, Robusta a Liberica.
Arabica roste nejlépe v nadmořských výškách, někdy až 1800m, ostatním druhům se lépe daří do 600m.

Arabica má relativně nízký obsah kofeinu, ale odborníci a znalci ji považují za nejvhodnější pro přípravu prvotřídní kávy.

Co se týče pražení v ČR, ne všichni to praktikují.


Avatar uživatele
Bronzový

Annas to krásně vysvětlila, já jen dodám praktickou poznámku. Čím více procent arabicy na úkor robusty, tím je káva kvalitnější. Má-li tedy kupovaná káva uvedeno 100% arabica, pak je to nejlepší zrní, které se dá koupit.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.