Avatar uživatele
Zlatý

Čím zvýrazním chuť uzeného?

Vařím vakuovanou krkovičku,ale polévka z ni je mdlá.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

zkus dát koření - celý pepř, 2-3 kuličky nového koření a cibuli
jinak já polévku z uzeného od jisté doby nevařím - vyvaří se z masa vše nežádoucí pro naše tělo
jo dříve jsem ji měla ráda s rýží

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Vývar z vyvařeného koupeného uzeného bych nepozřela. Vyvaří se do ní všechny chemie z rychlosolí a rychlouzení a vůbec je to takové "turbo- nukleární" močka.
Doplňuji:
Uzená mám ráda, ale "z komínu".


Avatar uživatele
Zlatý

Tak bych dala mimo jmenovaného koření kostku bujonu.


Avatar uživatele
Bronzový

Žádné maso se nevaří jen tak, bez přísad. Nutná je cibule, nové koření, celý pepř, popř. další zelenina. Existují kuchařské knihy, kde se to dost podrobně popisuje.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Sůwa

Taky to můžeš použít jako základ pro zelňačku. Voda z vaření uzeného ale není úplně nejvhodnější na polévku, vyvaří se do ní praganda, co používají na naložení ( možná i jiné svinstvo ).

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

Právě právě Sůwo o tom to je, je to hnus co se nyní dělá- právě ty vakuované uzené výrobky nejsou kvalitní - to už není maso

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Já vím,ale když mám takovou chuť?!

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Vše,co jsi napsala jsem tam vložil,ale ještě to není ono. Apropó, s rýži jsem to ještě nejedl.Hodíš sem recept ?

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

není třeba recept - uvař rýži- a vhoď do uvařené polévky a dej zelenou nať petržel nebo pažitku - šmrncni tam stroužek česneku, ten ti zpestří chuť ,aby to bylo ono - pak dej vědět jaká byla
a s čím ji vaříš ty s jakou zavářkou?????,

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

s bramborem

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

tak to neznám - s rýří si pochutnáš budeš se olizovat uvidíš

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

Mamka když vařila uzené,třeba žebra,tak část obraného masa vhodila zpět do polévky,a do talíře si každý rozmačkal čerstvě uvařené brambory nebo se daly vařené kroupy.Mňamka.Ze zbytku masa pak dělávala šuklflekle.

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

iceT- jo dřívější uzené to je něco jiného, nebylo ani třeba ani nijak zvlášť kořenit - uzené ten vývar tak ochutilo, byla to lahoda - a ty šunkafleky - jo na ty ráda vzpomínám - dneska už jedině domácí uzené - ale to mi ho musel někdo vyudit :D:D:D

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

I ten bujón jsem tam vložil a na kroupy už asi pozdě. :-(

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Kroupy uvař zvlášť ve slané vodě a propláchni jinak škrob polévku zakalí.

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

kroupy ale vařit zvlášť

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

tak si tam rozkvrdlej vejce a budeš mít rychlovku

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

s nimi počítám.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.