Avatar uživatele
Registrovaný

Čím se dá nahradit glukóza ve fondátu?

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud myslíš fondán, tak to půjde dost obtížně. Možná by bylo možné nahradit část cukru medem, ovšem vyzkoušeno to není.


Avatar uživatele

Co tak zkontrolovat recepty:

Fondán lze koupit, nebo si ho můžeme vyrobit i doma. Tato moderní metoda potahování dortů je velmi populární a umožňuje vytvořit opravdu originální dort.
1 kg moučkového cukru (nejlepší je Korunní!)
1/2 dl horké vody
2 lžíce vlažného rozpuštěného ztuženého tuku
1 lžíce práškové želatiny
voda dle potřeby
mandlové aroma
1. Celý 1 kg kvalitního moučkového cukru dáme na vál, uděláme důlek, smícháme želatinu s horkou vodou, zamícháme a vlijeme do důlku
2. Lžíci kulatou stranou vtíráme želatinu s vodou do cukru, takto zpracujeme asi 2/3 cukru, dokud nám nevznikne krásně bílá pasta
3. Přidáme ostatní suroviny a důkladně je propracujeme, fondán musí být tužší ale musí jít dobře vyválet (měl by být jako plastelína)
4. Hromádku fondánu necháme odpočinout asi 1 hodinku v lednici

A glukóza tu není, co?

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.