Avatar uživatele
Zlatý

Čím nakořenit zvěřinu na guláš?

Mám daňčí maso na guláš, chci ho dělat na zahradě-kotlíkový.
Co všechno dáváte do zvěřinového guláše?
Vaříte kotlíkový guláš? Já to budu zkoušet poprvé, mám nový kotlík.

Všem předem děkuji za rady a recepty:-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele

Omyté maso bych nakrájel (kostky cca 2 cm), nasolil (o něco méně, než definitivně) a z koření přidal jen jalovec (drcené kuličky), nové koření a bobkový list - a nechal naložené, podle ´stáří´ a odleželosti masa.
Pak bych v kotlíku (nebo pro jednoduchost na sporáku) osmahnul cibulku cca kolik masa, tolik cibule (dusím ji několik hodin až do ´karamelovata´, což se na ohni dělá špatně), na závěr přidal lehce osmahnout ´trochu´ česneku, vzápětí ´zaprášil´ sladkou paprikou a zalil vodou (lépe vývarem).
Pak bych přidal maso (tak, jak je - včetně šťávy, kterou pustí) a cca na kilo masa jednu jemně nakrájenou feferonku (včetně zrníček).
A pak už jen pomalu pod pokličkou vařil...
;-D
Kruciš - tečou mi sliny, jdu si něco ukuchtit.
;-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Zvěřinu vařím často, základem mé kořenící směsi je bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec, tymián a rozmarýn.


Avatar uživatele

Ahoj ZZZZZ,zkus Adžiku,mám s ní bohaté zkušenosti,do mas je jedinečná!
Jugar
http://cs.wikipedia.org/…


Avatar uživatele
Zlatý

Zvěřinu upravuji na mnoho způsobů, ale jsem líný, tedy postup:
Maso na guláš pokrájet, pokapat olejem, přidat kořenící směs na divočinu (osolit v případě že není slaná), přidat kořenovou zeleninu a nechat do rána v chladničce. Poté už připravit klasický guláš dle zvyku (cibule, česnek ap.), nespěchat a táhnout dlouho při nízké teplotě.
Pokud vezmeš teď maso a za hodinku budeš chtít mít hotovo, rozhodně to nebude ono!

Příloha opět dle zvyku.
Zkušenost


Avatar uživatele

Do guláše můžeš dát bobkáč,jalovec,nové koření,celý pepř,2 dcl červeného vína a po dodušení 1-2 lžíce brusinek.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

arygnoc

zásadne nepltí >čím viac tým lepšie<, práve naopak.

cibuľa,
cesnak
čierne korenie (podľa chuti),
drtená rasca,
vegeta,
soľ,
majorán,
štipka oregana,
štipka muškátového orecha,
bobkový list,
kari korenie,
štipľavá paprika,
mletá červená paprika,
prípadne vývar z kostí (alebo bujón)

Avatar uživatele
Zlatý

zzzzz

:-)

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Koupila jsem si přírodní zvěřinové koření. Mělo by v něm být všechno pro ochucení. Ale zase tak často zvěřinu nevařím. :-))

Avatar uživatele
Zlatý

zzzzz

:-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.