Avatar uživatele
Bronzový

Chtěla jsem si udělat smrkový med, ale při trhání jsem si všimla, že jsem asi tak napůl natrhala i jedli, vadí to??

Můžu to i tak udělat, nebo to mám vyhodit.. Nebude to špatné?? Protože např. prý modřín je jedovatý, nebude to s jedlí taky tak?? Děláte to někdo a pomůžete???

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Z jedle to nevadí .

Smrkový med
Mladé smrkové či jedlové výhonky nasypeme do sklenice, zalijeme vodou a necháme 4 dny stát na slunci. Pak tekutinu přelijeme do hrnce, přidáme listy lesních či zahradních jahod a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Nakonec scedíme, smícháme v poměru 1:1 s cukrem a vaříme do zhoustnutí. Plníme do sklenic a ihned uzavřeme. Jíme několik čajových lžiček denně. Smrkový med usnadňuje vykašlávání při silném kašli, kataru hltanu, bronchitidě a chřipce. Obzvlášť vhodný je pro děti.
Doplňuji:
Pro Vaši jistotu: http://bylinky.doktorka.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Z jedle jsem to nikdy nezkoušel. Jedovatá by neměla být. Těžko říct, jaká bude chuť


Avatar uživatele
Zlatý

určitě není jedovatá jedle ,ale med jsem z ní nikdy nedělala ,doma jsme dělali sirup proti kašli ,


Avatar uživatele
Zlatý

Ale predsa len, pre istotu:
Akú pesničku máte najradšej? (nech vieme, čo nechať potom zahrať).

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.