Avatar uživatele

Chleba. Jak uchováváte, aby byl dlouho čerstvý? A rohlíky? Ty si máčím druhý den do čaje! :-) -iv-

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Tak já když nakoupím hodně pečiva a nechci pro něj každý den chodit (což nechodím, protože jsem líná =D), tak ho dám do mrazáku, po pár dnech vytáhnu a je ve stejném stavu jako když jsem ho tam dávala.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Protože jsem línej, dám v mikrotenovým pytlíku do lednice (5stC) a třeba za 14 dní ještě může na topinky.
Ale asi to nejde s každým chlebem, kupuji většinou Bílovice, Zábrdovice ap.


Avatar uživatele
Zlatý

Rohlíky rozpékáme, v troubě, nebo nad topinkovačem, ten náš má takový nástavec na rozpékání rohlíků. Jinak je balím do igelitu.

Chleba - přiznávám, že jsem igelitový balič :-( ale snažím se na to myslet už při výběru chleba - kupuju ten, který vím, že vydrží déle dobrý. Některé chleby jsou gumové už druhý den, jiné vydrží chutné i 4 dny.


Avatar uživatele
Bronzový

nejlíp v utěrce zabalený ve tmě. ne v igelitce a ne v chladničce. já osobně mrazím menší porce krájeného chleba-po vytažení jako čerstvý. Rohlíky taky mrazím a co se nesní tak suším na strouhanku. Dá se říct že pečivo vyhazujeme minimálně.


Avatar uživatele
Bronzový

Pečivo mrazím, protože jinak moc nevydrží. Bodejť by jo, když do čestvého těsta na chleba se rozemele chléb starý a pak se to prodává jako "čerstvý" chléb.


Avatar uživatele
Bronzový

chleb uchovavam v papirovem pytliku. Nemam rad, z igelitu ten gumovy. Kupuji pouze na vikend na chatu a to vydrzi.
Rohlik si rano rozpecu v troube a tak mi nevadi, ze je z mikrotenoveho sacku.


Avatar uživatele

Ne,igelit,jak píše casey papírový sáček,nebo zabalit do utěrky.Je při dnešní kvalitě stejně jen na 2 dny.Tady se zase můžeme vrátit k otázce o plýtvání.To,že se pak nedá pečivo použít,jsme zase u ní.Rohlíky na strouhanku,a chleba na knedlík,je dobrý ke guláši.4 krajíce chleba nakrájet na kostičky,když už je tvrdý,nech ho tak jak je,zalej sklenkou vody(studené)1 sklenku hrubé mouky,1 prdopeč.Vař ho 20 minut v páře.A tohle jsem našla na netu:
Aby chléb vydržel po zakoupení co nejdéle čerstvý a chutný, je třeba v domácnosti zachovávat při jeho uchovávání určité zásady. Patrně nejlepším způsobem je uložení chleba při pokojové teplotě, ve speciální dřevěné nebo smaltované uzavřené krabici, tzv. chlebovce, opatřené dostatečným počtem odpovídajících větracích otvorů, která se umístí na dobře přístupném (z důvodu častého používání), suchém, nejlépe tmavém místě s dostatečným prouděním vzduchu. Chlebovku je třeba udržovat v čistotě, odstraňovat drobečky chleba a jednou týdně by se měla vymýt octovou vodou a dokonale vysušit, aby se předešlo tvorbě nežádoucích plísní. Jiným vhodným způsobem je uložení chleba v keramické nádobě, přikryté lněnou utěrkou uložené opět na suchém a vzdušném místě. Nepříliš vhodné je uložení chleba na příliš chladném místě, ,zcela nevhodné je ukládání do plastových sáčků. Při tomto způsobu nedochází k větrání chleba, voda odpařovaná z chleba kondenzuje na vnitřní straně obalu, kůrka chleba navlhne a ztrácí křupavost a nadto může dojít k plesnivění chleba a v některých případech i k tvorbě nebezpečných mykotoxinů. Papírové sáčky jsou pro účely přechovávání chleba mnohem vhodnější. Nakrojený bochník chleba by se měl pokládat plochou řezu na čistou, rovnou podložku, aby se střídka udržela vláčná a kůrka pevná. Krájený chléb okorává mnohem rychleji, a proto by se měl krájet v množství pouze pro bezprostřední konzumaci.

(kop)


Avatar uživatele
Stříbrný

Rohlíky jdou rozpéct v troubě ale musí se hned sníst jinak ztvrdnou.


Avatar uživatele
Stříbrný

Zaplať pánbůh nemusím nic uchovávat neboť vedle v baráku je pekárna tak že mám denně mimo neděle čerstvý chleba i rohlíky.To nemá chybu.


Avatar uživatele
Pokročilý

Chléb se u nás snad ani nedá uchovávat do druhého dne. Je nakyslý a snad jenom vhodný na topinky, nebo smažený ve vajíčku.Rohlíky jsou gumové, než je přinesu domů v sáčku, tak jsou navíc zmuchlané.Z nich snad ani drobeček neupadne, jak jsou ,,do křupava pečené"
Pečivo´,,Z naší pekárny" v supermarketu je mražené a druhý den opravdu na rozpečení, nebo nechat na strouhanku.
V žitném chlebu, pečivo, které by mělo zůstat delší dobu čerstvé je pro barvu tolik karamelu/kuléru/, že je hořké.
Je opravdu umění najít pekárnu, kde mají opravdu dobré a kvalitní pečivo.
Snad to splňují jen malé rodinné firmy.
Dneska je umění najít chuťově dobré a kvalitní potraviny.
Přikládám odkaz na článek sice staršího data,ale o to aktuálnější.

Zdroj: http://instinkt.tyden.cz/rubri ky/ostatni/tema/popelnice-evro py_24549.html


Avatar uživatele
Pokročilý

do lednice a přikrýti vlhkou utěrkou

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.