Avatar uživatele
Bronzový

Čerstvé kozí mléko...

Dnes jsem dostala nabídku si z místního statku odkupovat čerstvé kozí mléko. Jak takové mléko doma zpracovat, opravdu stačí zahřát na 60 st.?
A jak moc se liší kupované z obchodu od toho čerstvého? Případně- na co si dát pozor?

děkuji

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nejprve si vzít jen na zkoušku. U kozího mléka býávají někdy dost velké rozdíly, vliv na to má i koza jako jednotlivec a v chuti se i promítá v jakém prostředí /čistotě/ žije a čím je krmena.
Většinou se tvrdí, že kozí mléko je zdravější než kravské, mívá i větší podíl tuku a údajně obsahuji i některé jiné , zdraví prospěšné látky .
Osobně mám nejraději mléko čerstvé, jen vychlazené , nijak tepelně neupravované. Pravdou je, že sice může obsahovat jistá zdravotní rizika, ale osobně si je nepřipouštím. Zahřátím na teplotu 60 - 65 stupňů by se měla všechna tato rizika eliminovat.
Používat ho můžeš jako každé jiné mléko. Kromě toho můžeš si udělat tvarogh, popřípadě celou řadu sýrů.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Kupované se od čerstvého se liší jak nebe a dudy, já osobně kupované mlíko odmítám mlíkem nazývat (platí pro kravské, o kozím nevím, ale asi to bude podobné). Jinak pozor na chuť, kozí mlíko každému jen tak nejede...

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.