Avatar uživatele
Bronzový

Bouchl vám někdy papiňák?

Mně zatím ne (musím zaklepat). Navíc si myslím že v dnešní době už to není možné jelikož každý nový papiňák má plno různých bezpečtnostních ventilů a vychytávek-ten můj nový má pracovní ventil, pak má dva bezpečtnostní ventily a ještě má v místě těsnění v plechu malou díru takže když se těsnění tlakem příliš nafoukne a vznikne mezera tak prostě se takto tlak uvolní.
Doplňuji:
česílko: Vy jste hasič?
Jinak já papiňák mám protože kdybych dělal vývar normálně v hrnci tak bych ho musel dělat mnohonásboně déle.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Používám dva papiňáky ( 2L a 6L ) typu "Kukta" už asi 40 let bez jediné poruchy a bez nich bych snad už ani uvařit neuměla. Kdysi jsem věnovala kamarádce na vesnici stejný papiňák. Dlouho se ho neodvážila použít a když pak sebrala odvahu, dívala se na něj škvírkou v pootevřených dveřích, jestli nevybouchne. Nakonec strach překonala a dneska je to pro ni důležitý pomocník. Stačí si jen pořádně přečíst návod a trošku myslet ... :-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Jak slyším papíňák. je mi špatně, nikdy bych ho nechtěla,
bojím se.
Stalo se mi při otvírání, že jsem si celej obsah vylila na břicho, do dneška cejtím tu bolest :-((
Vím, že už jsou vymakaný, ale ani tak nééééchci !!


Avatar uživatele
Stříbrný

Bouchl. Příčina byl kolenovrt otec, kterému bylo zatěžko dát za průrazové pojistky pár Kčs, tak pojistky změřil a v práci je vyrazil z hliníkového plechu, což samozřejmě nemohlo fungovat, neznaje složení plechu těch originálních pojistek. Ovšem tehdy jsem viděl poprvé molekulární kuchyni, maso, které se v něm vařilo, bylo ve formě molekul rozprostřeno po stropu, navíc tamtéž plastický obtisk víka. Papiňák byl samozřejmě nevratně deformován, což bylo štěstí, páč ten model už nebyl v prodeji a nově koupený typ průrazové pojistky nepoužíval.


Avatar uživatele

Ne, nepoužívám. Jednou jsme měli výjezd, ten byt byl vymalován.


Avatar uživatele
Zlatý

ne ....protoze ho nepouzivam...


Avatar uživatele
Zlatý

Ne, preventivně nevlastním. Bouchnout to může, i když skoro všichni tvrdí, že ne. :-)


Avatar uživatele
Bronzový

Mne primo ne, ale me matce, varila v nem kroupy a ty ucpaly ventil a pak to bylo vsechno na strope.


Avatar uživatele
Stříbrný

mě osobně ne,ale jestli se dobře vzpomínám měli jsem na to kdysi 2 výjezdy(jsem hasič) v prvním případě to vymalovalo byt,ve druhém to vyrazilo okna,dveře a zničilo 2 ytongové příčky.Sklo z oken bylo cca 70m daleko.
Dnešní moderní papiňáky mají ale dost ochran proti explozi,staát se to ale může.

Máti se kdysi stalo že u toho hliníkovýho ji ustřelila ta kovová potvora na vrchu kudy utiká pára a zarazila se do dřevěnýho stropu.Rána to byla pěkná,mít nad tím někdo hlavu tak je bez ní.
Papiňák je nebezpečný když se s ním neumí zacházet ale já bych bez něj polovinu jídel neuvařil a nebo za mnohonásobně delší dobu.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.