Avatar uživatele
Bronzový

Bílý povlak na hladině kysaného zelí, co je to a jak ho odstranit při odebrání co nejmenšího množství tekutiny?

jde o domácí kysané zelí ve velké nádobě. zelí je zatíženo, avšak vždy se nějaké dostane na hladinu při odebírání

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Bílý povlak je nutné okamžitě sebrat a stěnu nádoby otřít.

Zelí nesmí být "nasucho", musí mít vždy dostatek šťávy. Pokud má málo šťávy, je nejlepší svařit vodu se solí a po vychladnutí ji do soudku přilít. Poměr je asi 20 g soli na 1 litr vody.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Ten povlak je normální, odeber jej a v případě, že je nedostatek vody, převař novou, přidej sůl a po vychladnutí dolej.


Avatar uživatele
Pokročilý

Bílý povlak je vysrážená kyselina mléčná,která právě dělá kys.zelí zelím. Nevím,proč by se měla ostraňovat,spíše to tomu zelí škodí. Pokud je skladováno jak má,pouze doléváme převařenou ochlazenou vodu.


Avatar uživatele
Stříbrný

Už se tu kysané zelí probíralo, zopakuju zhruba, co jsem psal. Povrch zelí míváme přikrytý plachetkou a před nabíráním zelí nejprve vytáhneme plachetku takovým způsobem, aby vzala většinu "povlaku" s sebou, načež ji přepereme v lavoru a po odebrání zelí vrátíme, kromě toho dolejeme vodu - převařenou a zchlazenou. Sůl už nepřidáváme, je jí tam až až a potřebná je pouze při šlapání, kdy ze zelí tahá vodu.


Avatar uživatele

nespadla Ti tam utěrka? :-D

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.