Avatar uživatele
Stříbrný

Bílá plíseň na povrchu okurek?

Dělal jsem okurky tak, že jsem do zeláku naskládal propíchané, oprané okurky-nakladačky. To jsem zalil octem smíchaným s dekem a cukrem, tak jak to píšou v návodu na deku a horké jsem s tím ty okurky zalil.
Přikryl jsem to poklopem a okraj zalil vodou.
Dnes jsem okurky odkryl a na povrchu je hustá bílá plíseň, ale okurky voní.
Otázka zní: Mohu to konzumovat nebo to mám vyhodit?
Děkuji.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

nie, resp. nie je doporučované.

normálne nakladané uhorky plieseň na povrchu láku nemajú, neviete, o aký druh plesne sa jedná.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Pokoud nejsou okurky dobře umyté, nebo nádoba ve které jsou naloženy. Nebo se do ní sahá mastnou vidličkou. Může se oběvit bílý povlak. Pokud se nám to doma stalo. Nálev se vylil, Nádoba se vymyla. Okurky se opraly v horké vodě a přelilo novým horkým nálevem z deka. Pokud jsme dělávali rychlokvašky po vykvašení jsme je sterilizovali.


Avatar uživatele

Podle toho co pises, jsi udelal chybu v tom, ze jsi okurky nesterizoval, ale pouzil si zpusob kvaseni, ktere se dela podobne, ale poziva se k okurkam kopr, mrkev,cesnek a sul. V tomto pripade je potom nalev mlecne bily. Pokud je nalev takovy, ale bez chuchvalcu plisne, nemelo by to mit vliv na konzumaci.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.