Avatar uživatele
Zlatý

Anýzový čaj - tipy na přípravu?

Po internetu je receptů samozřejmě spousta, ale nemohu se dopátrat, zda povařit anýz v celku, nebo drcený. Píval jsem ho často a rád jako malej kluk a matně si vzpomínám, že se snad drtil v hmoždíři, ale je možné, že si to s něčím pletu. Pokud ne, dá se drcení v hmoždíři nějak nahradit, případně anýz povařit v celku? Dík.
Doplňuji:
Damiana: moc díky, začínám se na to těšit :{))> teď o půlnoci tady budit sousedy s paličkou na maso nebudu, ale hned zítra vyzkouším :{)>

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Když zrnka anýzu rozdrtíš, uvolní se více silic a pochopitelně i cenný anýzový olej - a právě ten je dělá z čaje ten léčivý. Doporučuji podrtit, dát do vařící vody, nechat přejít chvíli varem, odstavit, přikrýt a nechat 15 minut louhovat (pouštět silice). Pak přecedíš a dosladíš medem. Tak ho občas dělám já. Jestli nemáš hmoždíř, dej tobolky do pytlíku a můžeš se na nich trochu trochu "vyřádit" paličkou na maso nebo kladívkem. :-)
Doplňuji:
Rádo se stalo. :-) Nech si chutnat. :-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Drtit anýz v nepoužívaném mlýnku na kávu.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.