Avatar uživatele
Bronzový

Anketa: Máte raději cukr krystal, nebo cukr krupici?

Za mě jednoznačně krystal, mám raději větší kousky cukru. :DD

Díky za odpovědi. :)

(PS: Palce dám až zítra. :))

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Hlasujte v anketě

Jiné 72% Krystal 6% Krupici 22%

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Jiné

Osobně čaj ani kávu cukrem nesladím, návštěvy volí většinou třtinový.
Jinak na pečení (kromě vánočního cukroví) a vaření používám cukr krupici.
Rozdíl mezi krystalem a krupicí už není tak výrazný jako kdysi. Výroba jemnějšího cukru podstatně zkracuje technologické časy a odběratelům vyhovuje snadnější rozpustnost :)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Krupici

Nevím proč, ale babčina používá krupici, krystal, i kostky :-)


Avatar uživatele
Bronzový

Krupici

Snáze se rozpouští.


Avatar uživatele
Bronzový

Jiné

...mě je to do grogu fuk,koupim,co je momentálně lacinější...


Avatar uživatele
Zlatý

Jiné

kostky a písek


Avatar uživatele
Pokročilý

Jiné

Nesladím,ale občas třtinovým cukrem :)


Avatar uživatele
Zlatý

Jiné

Samotný cukr nejím - a ke slazení je mi to skoro fu(c)k...
;-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Jiné

Je to bílá zrádná a návyková mrcha, nesladím


Avatar uživatele
Zlatý

Krystal

Ať už sladím nebo ne, občas prostě doma cukr stejně potřebuju.
A líbí se mi víc krystal.
Jenomže ten je poslední roky skoro krupice.
Krystaly jsem už hodně dlouho neviděla.


Avatar uživatele
Pokročilý

Krupici


Avatar uživatele
Stříbrný

Jiné

Čaj nesladím, do kávy lžičku krupice nebo krystalu, do těsta je
to většinou také jedno; do salátů (některých), piškotového (nebo
třeného) těsta a do krémů moučku…


Avatar uživatele
Zlatý

Jiné

Cukrkandl.


Avatar uživatele
Bronzový

Jiné

Je mi to jedno.


Avatar uživatele
Stříbrný

Jiné

Nic si nesladím. Jaký druh používá v kuchyni maželka netuším.


Avatar uživatele

Jiné

Je mi to vcelku jedno hlavně, že je čím sladit, ale je fakt, že kostkama chleba se sádlem jen tak nepocukruji, na to je nejlepší moučka.


Avatar uživatele
Bronzový

Jiné

Na pečení moučníků a vaření používám a mám raději jemnější krupici.
V dětském věku jsem sladila čaj, bílou kávu a kakao kostkovým cukrem.
Kávu nikdy nesladím.
Některé čaje sladím .pouze medem.


Avatar uživatele

Jiné

Krystal.


Avatar uživatele
Pokročilý

Krupici

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

zjentku
tím písken myslíte cukr 'očko'? :)

Avatar uživatele
Zlatý

zjentek

ocko tady chybi ..tady už nezůstal nikdo uvědomělej.

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

mně určitě nechybí, napsala jsem očko s haáčkem, jelikož se jedná o cukr, který je sladký a neškodí...

Avatar uživatele
Stříbrný

ivzez

Také pamatuji čtyři typy cukru:
krystal, krupici, písek a moučku.

Co je 'cukr očko'?

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

Hodně zjednodušeno..
Cukr se třídí na hrubý a jemnější krystal, krupici a očko (podobné písku)), které je nejjemnější.
Dříve se používalo jen pro zpětné využití ve výrobě, na zahušťování varů a tvorbu zrna cukru.
Při současných požadavcích na drobnější cukr je mícháno s krupicí, proto občas můžete zjistit rozdíl v jemnosti krupice :)

Avatar uživatele
Stříbrný

ivzez

To by mohlo odpovídat tomu písku.

Děkuju.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.