Avatar uživatele
Registrovaný

AHOJÍK ZAKOUPILY JSME KRBOVÉ BUKOVÉ DŘEVO..LZE SNÍM UDIT?DĚKUJI ZA RADU,ODPOVĚD...

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

No jé je. Pokud je suché(min.3 roky) a bez kůry,je to jedinečné dřevo na uzení. I já jim udím a proto doporučuji.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

no jde... ale podle me je na uzeni nejlepsi ovocny strom jako orech(orech neni ovocny ale chapete je to tvrde drevo : -)) .a svestka ...bukove ale bude stacit je to tvrde drevo...
Doplňuji:
heh taky dost zalezi na uzaku ...zda je zdeny jake se pouzivaji na morave ...nebo ty studene slovenske drevene ...nebo komin ...:))...kazde maso je pak jine ...a dobrej uzak uz ma dnes malokdo...


Avatar uživatele
Zlatý

Podle mých zkušeností je bukové nejlepší. Jak píše barbakan , suché a bez kůry.


Avatar uživatele
Bronzový

Jasně že tvrdé.
My jsme vždycky používali dřevo bukové, olši a pro fajnšmekry na závěr větvičku jalovce. To nemá chybu.


Avatar uživatele
Stříbrný

ano,dobrá je také švestka. Každé dřevo na uzení musí být bez kůry.


Avatar uživatele
Stříbrný

Samozřejmě ano

Pro Badisko
Ovocné dřevo jen na poslední přiložení na ovonění, po ovocném dřevu maso tak jakoby pálí.


Avatar uživatele
Stříbrný

Já jsem ohříval buřty v kouři na sporáku v paneláku. V plechovce od okurek zakryté starou pokličkou. Nechal hrsr odvrtaných pilin ze švestkového a bukového polínka na malém plamínku chvíli nahřát.Vonělo to až na chodbě. sousedi si mysleli že pašuji domácí uzené z Moravy. PRO KAMARÁDY TO BYLA POCHOUTKA A PĚKNÁ ATRAKCE

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Ad badisko. Tak to slyším poprvé,udit ořechem. Ano,ovocný strom jako je švestka,listnatý jako je olše nebo bříza,tak to betu,ale ořech ?!

Avatar uživatele
Registrovaný

hejhulka

máme postavený nový uzák..roky udíme letos poprvé zmíněným dřevem a výsledek katastrofa..maso šlo do kontejnéru...po 11h.maso neprošlé a potažené hnusným černým dehtem..brr:-(((

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Tak jakým dřevem jste udili předtím?

Avatar uživatele
Registrovaný

hejhulka

buk,třešen...

Avatar uživatele
Registrovaný

hejhulka

Pánové děkuji za odpověd:-)

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Nemáš za co! :-D

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.