Avatar uživatele
Zlatý

Ahoj, zajímalo by mě kdo zavařuje a kdo např.steril. okurky či ovoce raději kupuje? A přibližný věk. Myslím, že současná

generace cca 20 - 30-ti let už moc nezavařuje a že je to spíše doména cca 50 - 60ti letých.
Nebo se mylím?
Doplňuji:
Jen chci doplnit, že třeba okurky nezavařuji, ale např. zelím plněné papriky, či lečo máme raději domácí než kupované :-).

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

ahoj,moje mamka zavaruje,dela marmelady apod.kazdy rok,to se vzdycy hodi.ja treba ne,protoze v mé domacnosti si na to moc nepotrpime a jsme jen dva,ale zkusila jsem sterilovat houby,kdyz jsem na ne vyrazila a na to,ze to bylo prvne(na houbach i zavarovani)to docela uslo.Je mi 34.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

já zavařuji okurky,hrusky,broskve atd..vetsinou úroda vlastní nebo nekoho z rodiny..delam si i rybízové marmelády a sirupy..lrtos sem poprve delala sirup z bezinek..a byl dobry..recepty mam po babičce ale nepamatuji si je..to vzdycky obvolavam vsechny kdyz nevim jak dal:)

jo a v zari mi bude 21..
jsem vesnická holka a jsem na to pysná..:)


Avatar uživatele
Zlatý

Nic takového,když byli děti malé nebylo kdy a teď? Ani náhodou a jsem taky sát.


Avatar uživatele
Bronzový

Je mi 16 let - k zavařování mě babča nepustí ale k tomu ostatním jsem jim dobrá :) ... vymyvám sklenice, sklízím okurky, ochutnávám lák a krájím mrkev. Mamka nezavařuje jen proto, že nás babička zásobuje ale dělá velmi dobré marmelády a bezinkový likér.


Avatar uživatele
Stříbrný

V našem mládí nebylo moc kupovaných konzerv u nás se zavařovalo všechno.Když táta někde sehnal na venkově ovoce, Na prázdninách houby, borůvky,brusinky, blůmy na zbořeništi oběvil staré angrešty.Chodili jsme na procházky v polích bylo pár starých jabloní vezl se jich domu celý pytel, Nakrouhalo zavařilo.Ten štrůdl. Vzpomínám jak to táta otevřel, vyndal na misku, vanilkový cukr a pokapal citronem. Málo kdy na něj něco zbylo. Ta dobrota. Máma dávala kyselé houby do španělských ptáčků.Kapie s vrstvou oleje to v krámně nebylo.Špalíčky rebarbory v zimně na koláč.Papriky ze zelím a feferonkou ta byla také vzácnost.Záleží jaké máte možnosti vůbec sehnat suroviny. Když jsem viděl ve Vidni jak spadé meruňky dávají do popelnice bolelo mi srdce.Když jsem byl malej vzal mi táta na ruku a mohl jsem vybrat nějaký kompot. Byla to tečka u nedělního oběda.Borůvky se šlehačkou.Pohádka mládí.Je to práce, a spousta času. Vařil to po nocích.ale můj táta se u špajzky před návštěvama vždycky chlubil co všechno máme. Už je mi 62 let.


Avatar uživatele
Bronzový

Jojo , zavařujeme.Je fakt , že ne vše,ale dost.Jen přidám, že manželčin domácí kečup zblbnul i kuchaře profesionála a nechtěl věřit, dokud jsme ho nevzali do kamenného sklepa.Co mám říkat,přežil,uvěřil a jezdí k nám na houby. 57 a 56 letí. Kurňa, zase slovní hříčka, brrr...


Avatar uživatele
Bronzový

Jsem dalo by se říci sídlištní odchovanec a proto jediné co zavařujeme jsou okurky a to ještě je pět kilo. Ale recept máme vnikající a žádné kupované se našim nevyrovnají. Jinak pokud nemáte přístup k surovinám a měl by jste vše kupovat pak se vám to zbytečně prodraží.
je mi 60 let.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.