Avatar uživatele
Bronzový

Achjo... :(

Už fakt nevím ... :( Ať dělám co dělám, pořád se mi nedaří ušlehat tuhý sníh z bílků... Možná, že na to nepoužívám ten správný nástroj, jinak do těch bílků dávám i špetku soli a stejnak nic. Je to jediný problém, který mi překáží, když se snažím něco dobrého upéct. Když to tak bude i na dále, tak si asi pořídím, tyčový šlehač nebo jak se tomu říká :))
Ale neporadíte mi někdo nebo jak dlouho to mám šlehat a dá se to i vidličkou? :)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Máš tam skutečně jenom samotné bílky? Pokud se Ti tam dostane kousek žloutku, tak se Ti sníh ušlehat nepovede.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Vidličkou jsem tedy sníh ušlehat nezkoušela. Asi by to dalo dost práce.
Dřív jsme měli doma starý ruční šlehač, kde metly byly pouze zpřevodované pomocí ozubených koleček.
Teď používám robot nebotyčový mixer s metlami pro šlehání.
To je za chvíli.


Avatar uživatele
Zlatý

Když bere mlsná a nejde ušlehat sníh, to je průšvih jako hrom. Mne se dobře šlehal v kovové míse a metlou či něčím co mělo spirálu na šlehání.
Fakt ale je, že když jsme byli malí, tak se piškotové těsto mámě nikdy pořádně nepovedlo. Jednou bylo málo třenéího žloutku s cukrem, podruhé sněhu. Ale čeho bylo dost - tak dětí které měly ulepené pusy. A piškot potom stejně zmizel ze stolu rychlostí blesku.
A jak dlouho - než je sníh tak tuhý, že nevypadne z otočené mísy dnem vzhůru. Ale když se nepovede do 3 minut alespoň našlehat základ, asi se nepovede vůbec.


Avatar uživatele
Zlatý

Možná se pletu, ale moje babička byla kuchařka a snad říkávala, že sníh dobře nedrží, pokud se k jeho výrobě použijí "staré" bílky, nebo bílky ze starších vajec /ne zkažených/.


Avatar uživatele
Zlatý

I když jsem fanda všelijakých elektrických "udělátek" a používám je,na sníh používám starý mechanický šlehač s kličkou na víku,a dvěma metlami uvnitř.Neznám nic lepšího,a snad dá se koupit i dnes.Ten můj,kdysi vyrábělo družstvo Mechanika Praha.Bez problémů funguje,i když je z umělé hmoty,pořád.


Avatar uživatele
Bronzový

Suchá čistá nádoba, pouze bílky a žádné přísady nepožívám. Nemám problém. Vidličkou je to asi jako křesadlo místo sirek.


Avatar uživatele
Zlatý

Mosoj Vám už něco našel a jak píše Terry a Fablen,tak dejte velký pozor,abyste měl jen bílky a ani trošku žloutku,jinak je neušleháte. A vidličkou to snad ani nezkoušejte,budete šlehat až do rána a bez výsledku. Bud ruční nebo elektrický mixér s metlami. Elektrický je samozřejmě raz dva..:-)
Hodně zdaru,at vyzrajete nad bílkama!


Avatar uživatele
Zlatý

Nejspíš děláš ty Míša řezy, já už jsem odpoledne měla chuť napsat předpis bez šlehání. Tohle je množství na bábovku, z poloviční do dortové formy. 2 vejce + 1 hrnek cukru + 2 hrnky ph.mouky + 1/2 pr.do peč. ( i celý ) + 1/2 hrnku oleje + vanilkový cukr ( nemusí být ) + 2 lžíce kakaa + necelý hrnek mléka. Sypké dám do mísy, promíchnu, na to všechno ostatní a pořádně zamíchám. Do formy je bábovka, na plech s vysokým okrajem Míša řezy, nebo poloviční dávka do dortové formy. Peče se na 180°C, až se nelepí na špejli. Tvaroh jak bylo uvedeno, jen někdy přidám dvě lžíce rybízové marmelády. Čokoládovou polevu nedávám na celou plochu, ale místy pokapu. Stejný základ ( bez kakaa ) dělám i pod ovoce a na to drobenku.


Avatar uživatele
Zlatý

Já na to nic elektrického ani nemám. Sníh ukvrdlám kvrdlačkou, je taková umělohmotná a napůl drátěná. Mám to s ní opravdu za chvíli bez velkého úsilí.


Avatar uživatele
Zlatý

Ve vaření ti opravdu nepomohu, ale třeba toto .

http://www.babskarada.cz/…

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Sůwa

Dá se říct, že ve svém věku jsem už zkušená kuchařka, na šlehání sněhu z bílků používám většinou ruční elektrický šlehač, původně se používala ruční metla, která vypadala jako kónická pružina. Když k bílkům přidám cukr a rozmačkané jahody, sníh taky ušlehám pevný, jen to trvá o něco déle. Sníh se dává do těsta pro jeho nakypření, ale totéž snadno dokáže i pr.do peč. Na většinu piškotových těst šlehám žloutky + bílky + cukr do husté pěny a prášek nedávám.
Tazateli bych radila neuzavírat tak brzy otázky, připravuješ se možná o další možnosti.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.