Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.květen 22:44

Květina zvonek – campanulla isophylla náhle uschla

Příroda a životní prostředí – Rostliny

Před 2 měsíci jsem dostala nádhernou kvetoucí rostlinu, bílý zvonek, tzv. nevěsta. Ještě včera byl pěkně zelený a obsypaný květy, dnes téměř uvadl. Vody má dost, stojí na okně s žaluzií (světlo má, ale zároveň je tou žaluzkou chráněný před prudkým sluncem), odkvetlé květy jsem pravidelně odstraňovala. Co se mu mohlo tak najednou přihodit? Dá se ještě nějak zachránit – jak? Jediné co mě napadá, že jsme doma po 3 týdnech znovu zatopili, ale předtím jsme topili také a nevadilo mu to. Děkuji předem za rady.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.květen 23:28

Květina zvonek – campanulla isophylla náhle uschla

Příroda a životní prostředí – Rostliny

Před 2 měsíci jsem dostala nádhernou kvetoucí rostlinu, bílý zvonek, tzv. nevěsta. Ještě včera byl pěkně zelený a obsypaný květy, dnes téměř uvadl. Vody má dost, stojí na okně s žaluzií (světlo má, ale zároveň je tou žaluzkou chráněný před prudkým sluncem), odkvetlé květy jsem pravidelně odstraňovala. Co se mu mohlo tak najednou přihodit? Dá se ještě nějak zachránit – jak? Jediné co mě napadá, že jsme doma po 3 týdnech znovu zatopili, ale předtím jsme topili také a nevadilo mu to. Děkuji předem za rady.
Doplňuji:
Ocko děkuji. Květináč mám postavený v obalu, a stojí ve vodě asi půl až 1cm pořád a nikdy mu to nevadilo. Ještě je zčásti trochu zelený, i když květy jsou úplně pryč, tak jsem ho pro jistotu dala z okna na stůl a zítra ho zkusím přesadit, jestli do té doby vydrží. Mám ho i nějak sestříhat – jak moc, nebo ho nechat radši v klidu, jen přesadit? Díky, dobrou noc.