Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 30.duben 15:18

Proč se lidé na jihu nejsou hlavama dolů ?

Věda – Fyzika

Chtěl sem to najít někde na google ale asi neumim zadat ty správné hesla k nalezení . Když je země kulatá tak logicky dole budu viset díky gravitaci ta me sice přitáhne ale to nic nemění na tom že dole je dole pokud je země kulatá . To je jak kdyby mě strop přitahoval gravitací a já si pripadal že stojím na zemi a lidi na zemi jsou taky na zemi takže vlastně země nemůže bejt kulatá ale je to jen pohled naší vlastní reality kde se nacházíme takže člověk na jihu jde porád po zemi a zdá se mu že jde po hořejší straně a my logicky usoudíme že pokud je naproti naší straně musí být hlavou dolu . Takže země neni kulatá nebo každej vnímá realitu tak jak jí zrovna vidí takže tu něco nehraje ?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 30.duben 15:46

Proč se lidé na jihu nejsou hlavama dolů ?

Věda – Fyzika

Chtěl sem to najít někde na google ale asi neumim zadat ty správné hesla k nalezení . Když je země kulatá tak logicky dole budu viset díky gravitaci ta me sice přitáhne ale to nic nemění na tom že dole je dole pokud je země kulatá . To je jak kdyby mě strop přitahoval gravitací a já si pripadal že stojím na zemi a lidi na zemi jsou taky na zemi takže vlastně země nemůže bejt kulatá ale je to jen pohled naší vlastní reality kde se nacházíme takže člověk na jihu jde porád po zemi a zdá se mu že jde po hořejší straně a my logicky usoudíme že pokud je naproti naší straně musí být hlavou dolu . Takže země neni kulatá nebo každej vnímá realitu tak jak jí zrovna vidí takže tu něco nehraje ?
Doplňuji:
No právě že nikdo nevisí a přitom všichni stojej pevně na Zemi i přesto že je Země kulatá to nechápu proč tomu tak je . Samozřejmě že je tak velká a zdá se nám rovná , ale jenom zdá , logickou úvahou je dole proti nám pokud to je koule jakkoli velká . Nebo prostě je tak velká že se zdá rovná a to je prostě celá záhada a nemá to cenu řešit i když se mi to nezdá ?