Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.duben 12:59

Povidla nebo mák navrch koláče?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Hezké nedělní odpoledne.
Peču linecký makový koláč s povidly. Co je lepší, dát na těsto makovou nádivku a potřít ji povidly nebo naopak? Nahoru přijde ještě máslová drobenka. Díky. 🙂

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.duben 13:11

Povidla nebo mák navrch koláče?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Hezké nedělní odpoledne.
Peču linecký makový koláč s povidly. Co je lepší, dát na těsto makovou nádivku a potřít ji povidly nebo naopak? Nahoru přijde ještě máslová drobenka. Díky. 🙂
Doplňuji:
S pouze makovou žmolenkou bych nepochodila Hanulko! Manžel rád máku na tři prsty! Náplň mám hotovou (svařený mák se smetanou, skořicí, vanilkou a cukrem), žmolenka je skořicová. Tak tam tedy nejdříve vrznu ta povidla(naředěná rumem), jak říká Dráp, na tom máku by se pak hůř roztírala. 🙂 Šlo mi o to, aby se povidla dříve „nechytala“.
Díky za rady, jdu to potřít, trouba už fajruje. 🙂