Zeptal/a se – 22.duben 12:59
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Hezké nedělní odpoledne.
Peču linecký makový koláč s povidly. Co je lepší, dát na těsto makovou
nádivku a potřít ji povidly nebo naopak? Nahoru přijde ještě máslová
drobenka. Díky. 🙂
Zeptal/a se – 22.duben 13:11
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Hezké nedělní odpoledne.
Peču linecký makový koláč s povidly. Co je lepší, dát na těsto makovou
nádivku a potřít ji povidly nebo naopak? Nahoru přijde ještě máslová
drobenka. Díky. 🙂
Doplňuji:
S pouze makovou žmolenkou bych nepochodila Hanulko! Manžel rád máku na tři
prsty! Náplň mám hotovou (svařený mák se smetanou, skořicí, vanilkou a
cukrem), žmolenka je skořicová. Tak tam tedy nejdříve vrznu ta
povidla(naředěná rumem), jak říká Dráp, na tom máku by se pak hůř
roztírala. 🙂 Šlo mi o to, aby se povidla dříve „nechytala“.
Díky za rady, jdu to potřít, trouba už fajruje. 🙂