Zeptal/a se – 11.březen 17:18
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Snad se to smí, já jsem si právě uvařila dva druhy současně a mám
chuť se o předpis rozdělit s bližními. Někdo mi totiž tvrdil, že jsou
stejné jako Karlovarský knedlík z Billy, ale ten byl malý, hnusný, tvrdý
a za 30,–.
Říkáme jim „singl“ knedlíky, pro velkou rodinu bych se s tím asi
nepatlala:
3 včerejší housky na kostičky + malý panák vody + malý panák oleje +
1 vejce + sůl. Uhňácat z toho 4 koule jako ze sněhu a vařit v osolené
vodě 8 minut. Varianta – místo oleje dát 50g rozkrájené a
rizškvařené slaniny (v MW 2× stisk). Já mám ty 4 koule na dva dny.
Zeptal/a se – 11.březen 17:33
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Snad se to smí, já jsem si právě uvařila dva druhy současně a mám
chuť se o předpis rozdělit s bližními. Někdo mi totiž tvrdil, že jsou
stejné jako Karlovarský knedlík z Billy, ale ten byl malý, hnusný, tvrdý
a za 30,–.
Říkáme jim „singl“ knedlíky, pro velkou rodinu bych se s tím asi
nepatlala:
3 včerejší housky na kostičky + malý panák vody + malý panák oleje +
1 vejce + sůl. Uhňácat z toho 4 koule jako ze sněhu a vařit v osolené
vodě 8 minut. Varianta – místo oleje dát 50g rozkrájené a
rizškvařené slaniny (v MW 2× stisk). Já mám ty 4 koule na dva dny.
Doplňuji:
Já mám sepsané dvě stránky různých předpisů na knedlíky a ani jedny
z nejsou klasika. Sem to dát nemůžu, ale kdyby měla některá kuchařinka
(kuchaříček) zájem, můžu poslat jako přílohu k mailu.