Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.březen 14:05

Jaké jsou důvody k odvozu na záchytnou stanici?

Právo a zákony – Trestní právo

Můj 20letý syn byl odvezen na záchytku po té, co v restauraci odmítl zaplatit útratu svých spolustolovníků, kteří odešli bez zaplacení. Ničím se neprovinil (kromě toho, že vypil asi 3 piva) a proto se domníval,že jeho pobyt na záchytce byl neoprávněný a tak pobyt odmítl zaplatit (asi 3ooo Kč) . Tam však dostal od městské policie „nakládačku“ a byl donucen podepsat směnku na úhradu pobytu. Potom šel podat trestní oznámení. Jaké má podle vás šance?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 12.březen 13:41

Jaké jsou důvody k odvozu na záchytnou stanici?

Právo a zákony – Trestní právo

Můj 20letý syn byl odvezen na záchytku po té, co v restauraci odmítl zaplatit útratu svých spolustolovníků, kteří odešli bez zaplacení. Ničím se neprovinil (kromě toho, že vypil asi 3 piva) a proto se domníval,že jeho pobyt na záchytce byl neoprávněný a tak pobyt odmítl zaplatit (asi 3ooo Kč) . Tam však dostal od městské policie „nakládačku“ a byl donucen podepsat směnku na úhradu pobytu. Potom šel podat trestní oznámení. Jaké má podle vás šance?
Doplňuji:
Pro www: podle této odpovědi tedy stačí policii aby zajela do jakékoli hospody a všechny odtud převezla na záchytku, protože dechová zkouška prokáže alkohol v krvi? A psala jsem, že měl syn asi 3 piva. A nevím k čemu je mi odpověď s odkazem na „net“ – to bych sem asi otázku nevkládala.
Pro Sida: díky, tato odpověď mě aspoň trochu uklidnila.