Zeptal/a se – 18.únor 19:25
Jídlo a vaření – Restaurace
Chápu, že káva působí jako diurekum, ale toto množství vody je
zanedbatelné, aby doplnilo tekutiny. Také bych chápala, kdyby se podávala
k českému „turku“. Někdo nemá rád chuť lógru po posledním loku.
Ale proč se podává při kávě Laté nebo Capuchino, to nevím.
Zeptal/a se – 19.únor 16:05
Jídlo a vaření – Restaurace
Chápu, že káva působí jako diurekum, ale toto množství vody je
zanedbatelné, aby doplnilo tekutiny. Také bych chápala, kdyby se podávala
k českému „turku“. Někdo nemá rád chuť lógru po posledním loku.
Ale proč se podává při kávě Laté nebo Capuchino, to nevím.
Doplňuji:
Sklenici vody bych pro doplnění tekutin chápala, ale v panáku se mi zdá
množství vody nepodstatné.
Stejně tak u Latté nebo Capuchina, kde je více mléka než kávy není chuť
ani nahořklá.
Takže se mi to zdá jako laciné gesto.
Takže asi souhlasím s mosojem. Jen si nejsem jistá, že v rest. podávají
toto množství vody právě z tohoto důvodu.
Kdyby podávaly ke kávě aspoň 2 dcl, bylo by to pochopitelnější, Že by
se trochu tekutiny doplnily.