Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.leden 11:48

Jak máme vybrat správný kočárek pro miminko?

Aktuality a zábava – Aktuality

Dobrý den, prosím poraďte nám. Předevčírem jsem zjistila že čekám naše vytoužené první miminko, a hned jsme se s manželem začali ohlížet po vybavení – ještě nebudem radši nic kupovat, ale vybráno mít můžeme abychom pak jen šli po konkrétních věcech, ne? Nejvíc nás trápí kočárek – jak říkal manželovo kolega, když kupovali auto, měli za týden vybráno, ale kočárek vybírali měsíce:-D Na co si máme dát pozor, jaké existují užitečné vychytávky, o čem všem musíme mít jasno, co chceme a co ne – jaké jsou typy podvozků, materiálů, koleček, brzd, rukojetí a dalšího čeho? Zatím jediné co vím, že chci kombinovaný (hluboký, karka a ideálně i autosedačka) se 4 většími kolečky, a aby se do hlubokého kočárku vešlo děťátko aspoň do 7–8 měsíců (co jsem zatím viděla – i když délka korbičky byla dostatečná, šířka nebyla nikdy ani 40cm!) – do konce jara ho v karce raději vozit nechci, nehledě na to, že všechny karky ani nemají možnost vodorovné „ležící“ polohy nutné pro správný vývoj páteře. Komfort obsluhy je pro mně druhotný, jde mi především o bezpečí a pohodlí miminka. A design nás nechává úplně chladný, to je opravdu to poslední, na co bychom se ohlíželi kdyby jsme našli dva jinak úplně stejně vyhovující typy. Děkuji předem za rady.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 29.leden 18:41

Jak máme vybrat správný kočárek pro miminko?

Aktuality a zábava – Aktuality

Dobrý den, prosím poraďte nám. Předevčírem jsem zjistila že čekám naše vytoužené první miminko, a hned jsme se s manželem začali ohlížet po vybavení – ještě nebudem radši nic kupovat, ale vybráno mít můžeme abychom pak jen šli po konkrétních věcech, ne? Nejvíc nás trápí kočárek – jak říkal manželovo kolega, když kupovali auto, měli za týden vybráno, ale kočárek vybírali měsíce:-D Na co si máme dát pozor, jaké existují užitečné vychytávky, o čem všem musíme mít jasno, co chceme a co ne – jaké jsou typy podvozků, materiálů, koleček, brzd, rukojetí a dalšího čeho? Zatím jediné co vím, že chci kombinovaný (hluboký, karka a ideálně i autosedačka) se 4 většími kolečky, a aby se do hlubokého kočárku vešlo děťátko aspoň do 7–8 měsíců (co jsem zatím viděla – i když délka korbičky byla dostatečná, šířka nebyla nikdy ani 40cm!) – do konce jara ho v karce raději vozit nechci, nehledě na to, že všechny karky ani nemají možnost vodorovné „ležící“ polohy nutné pro správný vývoj páteře. Komfort obsluhy je pro mně druhotný, jde mi především o bezpečí a pohodlí miminka. A design nás nechává úplně chladný, to je opravdu to poslední, na co bychom se ohlíželi kdyby jsme našli dva jinak úplně stejně vyhovující typy. Děkuji předem za rady.
Doplňuji:
Děkuji Faverko za odpovědi a zkušenosti! Spíše jsem ale myslela, jaké typy čeho všeho se vyrábí, a z čeho tedy mohu vybírat. Našla jsem pěkný seznam tady: http://www.mis­chababy.cz/cz/me­nu/leve-menu/piseme-pro-vas/jak-vybrat-kocarek/r2275