Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.prosinec 19:08

Jaký jazyk vítězí v poměru obtížnost se ho naučit a potencionálu využití do budoucna? Děkuji za odpověď 🙂

Vzdělání a práce – Ostatní vzdělání a práce

Naučit se plynule anglicky a udělat si pár certifikátů mi nedělalo větších problémů, ale je to jediný jazyk, který krom češtiny umím. Chci se naučit nějaký jazyk, který je v lidských silách se naučit, ale zároveň má největší potenciál využití do budoucna 🙂 Děkuji za odpovědi :)

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.prosinec 15:15

Jaký jazyk vítězí v poměru obtížnost se ho naučit a potencionálu využití do budoucna? Děkuji za odpověď 🙂

Vzdělání a práce – Ostatní vzdělání a práce

Naučit se plynule anglicky a udělat si pár certifikátů mi nedělalo větších problémů, ale je to jediný jazyk, který krom češtiny umím. Chci se naučit nějaký jazyk, který je v lidských silách se naučit, ale zároveň má největší potenciál využití do budoucna 🙂 Děkuji za odpovědi :)
Doplňuji:
Mockrát díky 🙂 Bavil jsem se o tom s kamarádem, profesorem na filosofické fakultě, a prvně si ze mě vystřelil stylem: „Naučil bych se asi rusky, aby ses domluvil s dělníkama, pak vietnamsky, aby ses domluvil v obchodech a nakonec cikánsky, aby ses přizpůsobil většině :D“.. Ale nakonec jsem z něj dostal, že opravdu čínština, němčina a němčina by mohla bodovat.. Já měl vyhlédnuté krásné jazyky Italštinu a Španělštinu, ale je fakt, že jejich perspektivita využití je tak ryze lokální, že by bylo zbytečné si s nimi plést hlavu (ikdyž o pletení hlav Italkám, příp. Španělkám bych mluvil raději než o pletení hlav vietnamkám, ruským Nataším anebo nedejbože romkám :D).. Každopádně děkuji 🙂