Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.listopad 15:21

Jak se zbavím broučků v mouce?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Pravděpodobě s nákupem jsem si domů donesla malinkaté asi 1/2mm broučky, potravinoví moli to asi nejsou – nelétají, mouční červi snad také ne. Jak se jich zbavím? Několik balení mouky jsem již vyhodila a pořád se tu drží. V ničem jiném kromě mouky a krupice jsem je (zatím) nenašla. Existuje nějaký lapač, nebo tak něco? Nebo musím vyházet veškeré zásoby všech potravin a celou kuchyni vydesinfikovat:-(? Děkuji za rady.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 8.listopad 13:05

Jak se zbavím broučků v mouce?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Pravděpodobě s nákupem jsem si domů donesla malinkaté asi 1/2mm broučky, potravinoví moli to asi nejsou – nelétají, mouční červi snad také ne. Jak se jich zbavím? Několik balení mouky jsem již vyhodila a pořád se tu drží. V ničem jiném kromě mouky a krupice jsem je (zatím) nenašla. Existuje nějaký lapač, nebo tak něco? Nebo musím vyházet veškeré zásoby všech potravin a celou kuchyni vydesinfikovat:-(? Děkuji za rady.
Doplňuji:
Děkuji za rady! No vařit z toho by mě ani nenapadlo, samozřejmě jsem průběžně vyhazovala zásoby kde jsem broučky našla – radši rovnou do kotle, z koše by mohli vylézt. Jde mi spíš o to, jak zabránit šíření. Zatím opravu nebyli (nebo jsem je nenašla?) nikde kromě mouky a krupice, ale zato všude: ve skříni kde mám potraviny v plastových dózách, i ve spíži kde mám větší zásoby v původních baleních z obchodu. Jinak jsou opravdu malincí, ani ne milimetr, tvar malého kmínu, barvu mají tmavě rezavou. Lezou jako broučci, larvy by takhle rychle nelezli. Bydlíme v domku (původní zdi z kamene, další přístavby z pálených cihel a ytongu, poslední úpravy ze sádrokartonu).