Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 31.červenec 0:33

Lze dobíjet lichý počet tužkových baterek?

Elektronika – Ostatní elektronika

V čelové svítilně mám 3 tužkové baterky. Nabíječka má 2 světelné indikátory, když do ní vložím 3 baterky, bliká jen indikátor na té půlce, kde jsou 2 baterky, tam kde je baterka 1 světýlko nesvítí. Z toho odvozuji, že se dobíjí pouze sudý počet- je to tak? Tuším, že by bylo špatně do svítilny vložit 3 baterky, z nichž jedna je vybitá- je to tak? Dá se dobíjet lichý počet, nebo ne??

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 3.srpen 15:48

Lze dobíjet lichý počet tužkových baterek?

Elektronika – Ostatní elektronika

V čelové svítilně mám 3 tužkové baterky. Nabíječka má 2 světelné indikátory, když do ní vložím 3 baterky, bliká jen indikátor na té půlce, kde jsou 2 baterky, tam kde je baterka 1 světýlko nesvítí. Z toho odvozuji, že se dobíjí pouze sudý počet- je to tak? Tuším, že by bylo špatně do svítilny vložit 3 baterky, z nichž jedna je vybitá- je to tak? Dá se dobíjet lichý počet, nebo ne??
Doplňuji:
Tak už jsem to vyřešil bez toho abych musel kupovat novou nabíječku: tužkové monočlánky ze svítilny jsou sice 3, ale původně jsem koupil sadu čtyř- nových. Takže jsem dobil 2, našel jsem ten jeden nepoužitý a přidal jej k těm 2 nybitým a teď je to OK. Až tyto 3 vybiju, budu mít vybité 4, takže je nabiju všechny najednou a pak to půjde od znovu. Ale máte pravdu, že je lepší nabíječka, která nabíjí nezávisle a člověk se s tím nemusí trápit.